Liviu Avram: “Intenția lui Tudorel Toader e să distrugă DNA”

Esența: Liviu Avram (redactor-șef adjunct la Adevărul) a declarat că “Tudorel Toader a dovedit că intenția lui este de a distruge DNA”.

Liviu Avram

Cine este Liviu Avram? Este redactor-șef adjunct la Adevărul. Da, aceeași publicație unde un fost purtător de cuvânt al lui Cioloș a spus că PSD a pierdut deja alegerile.

Acesta a declarat în data de 24.08.2018, la Digi24, legat de alegerea unui nou șef al DNA. Liviu Avram a afirmat că nu se așteaptă la o evaluare profesionistă și a explicat că “Tudorel Toader a dovedit că intenția lui este de a distruge DNA“.

Ce? Cum? Pe bune?

În același articol, Digi24 relatează ce a mai afirmat Liviu Avram:

Candidații sunt evaluați de ministru și secretarii de stat. Toate funcțiile de ministru și secretari de stat sunt politice. Nu mă aștept la o evaluare profesionistă din partea unor oameni numiți politic, chiar dacă în background sunt judecători sau ce o fi fost. Ăsta e un aspect.

Al doilea aspect, intenția domnului Toader e de a distruge DNA. A dovedit-o când a trimis la comisia Iordache propunerea sa pentru definiția abuzului în serviciu care practic îl dezincriminează total.

Ori, o bună parte din activitatea DNA avea de-a face exact cu această infracțiune de abuz în serviciu, care era mai ușor de documentat decât luarea sau darea de mită sau traficul de influență pentru că lasă urme.

Concluzii?

Deci, Liviu Avram consideră că Tudorel Toader vrea să distrugă DNA din cauza “dezincriminării” abuzului în serviciu?

Poate domnul redactor-șef adjunct încă n-a aflat că abuzul în serviciu are la bază o concepție de drept sovietică?

Am mai discutat despre forma macovistă a abuzului în serviciu, nu mai reiau aici.

A, da. Era să uit. Dacă “toate funcțiile de ministru și secretari de stat sunt politice”, asta înseamnă că nu mai contează “dacă în background sunt judecători sau ce o fi fost”? Atât de mult se vrea denigrarea politicului? Numai comuniștii aveau astfel de apucături.

Să-l informeze cineva pe domnul Liviu Avram că în Statele Unite ale Americii, de unde “ar trebui să luăm lumină”, politicienii sunt respectați pentru că ei sunt cei mai reprezentativi oameni în stat, ei fiind ALEȘI de popor. Politicienii din Parlament (și Guvern) reprezintă voința poporului la un moment dat. Oamenii numiți, precum procurorul șef DNA, nu reprezintă neapărat voința poporului. Numirea unui procuror șef poate reprezenta chiar și numai voința unui om sau doi (ex. cazul numirii lui Kovesi de Ponta – Băsescu).

PS. Când Monica Macovei a schimbat toți procurorii șefi peste noapte a fost bine? Atunci nu s-a făcut vâlvă ca acum când se organizează chiar și un concurs…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *