Lecție pentru Firea. Oare va înțelege ceva?

Esența: Tot ce s-a întâmplat săptămânile trecute ar trebui să fie o lecție pentru Firea. Înainte de scrisoarea pierdută și până după CEx. Dar oare va înțelege asta?

Cum a început totul?

Totul a început când doamna Firea ne-a arătat concret ce înseamnă “a se pierde cu firea“.

Apoi, câțiva artiști (care depind de banii primăriei), au trimis o scrisoare de susținere.

După scrisoare, Gabriela Firea a continuat pe un traseu similar cu cel al lui Victor Ponta.

Cu puțin timp înainte de CEx-ul PSD, a ieșit la suprafață “scrisoarea pierdută“. Care însă era semnată de doar trei persoane.

Reacții la această scrisoare au fost multe, cea mai importantă fiind contra-scrisoarea lui Liviu Pleșoianu.

A urmat CEx-ul

Unde Liviu Dragnea a “câștigat”, iar Gabriela Firea a fost “înfrântă”.

De ce am pus ghilimele? O să explic pe rând.

Dragnea a câștigat. Oare?

Părerea generală este că Liviu Dragnea și-a asigurat scaunul de președinte al PSD. O fi așa. Dar ce se va întâmpla cu guvernarea? Cu majoritatea la Camera Deputaților? Pentru că există șanse foarte mari ca cei care au pierdut bătălia la CEx să vrea să pună bețe-n roate.

Firea a pierdut. Oare?

Părerea generală este că Gabriela Firea a pierdut această bătălie. Dar, ce va face în continuare? Cel mai mare câștig, despre care nu prea am auzit să se vorbească, este că acum nu mai există motive pentru nerezolvarea proiectelor pentru care Primarul General dădea vina pe Guvern. De ce? Pentru că dacă mai iese încă o dată cu un scandal public pe aceleași teme, șansele să existe mai mulți nemulțumiți de partea Gabrielei Firea sunt mari.

Însă, totul ar trebui să fie o lecție pentru Firea. Pentru că votanții PSD, în marea lor majoritate, au fost de partea lui Liviu Dragnea.

Știu că Gabriela Firea a declarat că nu vrea să candideze pentru prezidențiale. Dar, în urma acestui scandal, orice șansă a fost spulberată complet. Ca să fiu un pic răutăcios, până și Băsescu ar avea mai multe șanse să câștige, iar el nici măcar nu mai are voie să candideze.

Problema cea mai mare pentru Gabriela Firea nu o reprezintă prezidențialele. Nu, ci localele din 2020. Dacă mai vrea încă un mandat de Primar General, atunci ar trebui să se gândească încă de pe acum să-și recapete electoratul. Ceea ce va fi aproape imposibil.

Lecție pentru Firea

O lecție pentru Firea o oferă chiar cei care (aparent) au susținut-o în timp ce era în război cu Liviu Dragnea.

După cum am mai spus, ea a fost folosită de presa anti PSD doar pentru a-l lovi pe Dragnea și nu pentru a o susține pe ea.

Ca dovadă, părerea #rezist:

Jos PSD imapp 2018
Jos PSD imapp 2018 – sursa: Cristian Mihai Dide

Ar trebui să fie o lecție pentru Firea: “Cum să-ți pierzi electoratul în doar câteva săptămâni”. Dar oare va înțelege ceva din toate astea?

PS. Unii mai cârcotesc și consideră că tot acest circ a fost pus la cale de cei doi “războinici” pentru a crește PSD-ul. Nu-i exclus…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *