Lecție de manipulare: cazul diaspora

Esența: Lecție de manipulare cu o zi înainte de “marele miting al diasporei”. Disperarea celor care au pierdut alegerile atinge cote alarmante.

Protest pe 10 august

Zilele trecute ziceam că mitingul “diasporei” din data de 10 august va fi un “fâs”.

Îmi retrag cuvintele. Nu va fi un fâs. Va fi o bătaie de joc la adresa diasporei reale.

În ultimele ore, din ce în ce mai mulți disperați din țară au început să semnalizeze pe facebook. Repet, disperați din țară, nu din afara României.

Ba chiar au existat și politicieni care și-au anunțat participarea la protest, ca să nu fie unul politizat?! Doamne, ce pot debita unii…

Lecție de manipulare

Numai astăzi au circulat multe manipulări. Foarte multe manipulări. Și manipulări din alea proaste, evidente, pe care le poți verifica doar cu o căutare pe google.

Cea mai bună lecție de manipulare:

În prima poză vedem foarte multe mașini. Cică la vama Nădlac. Cu mesajul “diaspora se întoarce acasă”.

Ce vedem în a doua poză? Aceleași mașini, aceeași vamă. Doar că nu este vama Nădlac. Totul s-a petrecut în China, în anul 2015!

Au acoperit acest subiect foarte multe site-uri. Le menționez doar pe primele 4 care apar în căutările pe Google: Mediafax, EVZ, Standard (Marea Britanie), Metro (Marea Britanie).

Propaganda te vrea prost!

Am mai zis și o mai repet. Propaganda te vrea prost! Am scris un*articol în care am enumerat 6 pași prin care te poți apăra de propagandă. Cu cât știi mai multe, cu atât propagandiștii nu te mai pot manipula.

Ce să înțelegem din aceste manipulări de pe facebook? Și nu au fost puține…

Că foarte mulți sunt manipulați? Sau sunt doar niște ticăloși care vor să prostească lumea? Oricum ar fi, disperarea i-a dat de gol. Mitingul diasporei nu va fi absolut deloc al diasporei. Va fi al frustraților care au pierdut alegerile din 2016.

*Articolul îl poți citi dând click pe următorul link: “Propaganda te vrea prost! Învață să te aperi!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Lecție de manipulare: cazul diaspora”