Lazăr, apărat de propagandă

Esența: Cum era de așteptat, propaganda a sărit în apărarea lui Augustin Lazăr, doar că argumentele lor sunt de grădiniță, ele fiind demontate foarte ușor de bunul simț și de doi neuroni în plus. Ce s-a întâmplat cu documentul și care a fost reacția denunțătorului din dosarul respectiv?

Cuvânt înainte

În acest articol am expus felul în care este apărat Augustin Lazăr de propagandă, după care am mers și direct la sursă, adică la denunțătorul din dosarul (clasat de un alt Lazăr) care ba era, ba nu era.

Cum îl apără pe Lazăr propaganda?

Foarte prost, cu argumente de grădiniță, încercând să devieze atenția de la esența problemei:

Adevărul

Liviu Avram de la Adevărul afirmă:

Comunicatul emis miercuri seara de Ministerul Justiţiei ne ajută să înţelegem mai bine tehnologia de manipulare folosită de Tudorel Toader în procedura de revocare a procurorului general. Şi mă refer la două dintre cele mai grave acuzaţii din raportul de revocare: faptul că numirea lui Augustin Lazăr, în aprilie 2016, s-ar fi făcut ilegal, fără a exista la dosar calificativul ‘foarte bine’ obţinut la ultima evaluare, şi existenţa în dosar a unei ordonanţe de clasare a unui dosar care îl avea drept subiect pe preşedintele Iohannis.

În primul rând, este de observat un lucru: Tudorel Toader a ţinut întotdeauna să precizeze că se referă doar la documentele existente la Ministerul Justiţiei. Dacă în dosarul de candidatură aflat la minister nu a găsit un anume document – cum ar fi calificativul de ‘foarte bine’ – Tudorel Toader a tras concluzia că acel document nu există, nu a existat niciodată, deci numirea s-a făcut ilegal.

Or numirea lui Augustin Lazăr a presupus trei actori: ministerul, CSM şi Preşedinţia. Dacă voia să ancheteze complet şi cu bună-credinţă modul de numire, Tudorel Toader trebuia să vadă şi ce documente au ajuns – sau existau deja – la toţi cei trei actori. Avizul CSM din aprilie 2016 spune explicit că Augustin Lazăr avea la ultima evaluare calificativul ‘foarte bine’, deci îndeplinea această condiţie de numire. Domnul Toader a ignorat complet această precizare şi a decis că numirea s-a făcut ilegal doar pentru că documentul nu a fost găsit la Ministerul Justiţiei.

Augustin Lazăr, CSM, fostul ministru Raluca Prună şi Parchetul Alba Iulia neagă că ordonanţa de clasare a existat vreodată la dosarul de candidatură sau că Augustin Lazăr ar fi clasat vreodată vreun dosar de-al lui Klaus Iohannis. Singurul care susţine contrariul este Tudorel Toader. Din acest motiv, o întrebare rămâne deocamdată fără răspuns: cum şi mai ales când a ajuns acea ordonanţă doar în dosarul de candidatură aflat la Ministerul Justiţiei? Noi nu credem, noi doar întrebăm, nu? 

Ziare.com

Ioana Ene Dogioiu de la ziare.com scrie un articol cu titlul “Minciuna unei clasari pierdute și isteria lui Liviu Dragnea” în care afirmă:

În 2013, o singură instituție a statului a depus o plângere împotriva lui Klaus Iohannis și ea se numește ANI. Plângerea a fost depusă la Parchetul Alba, unde era șef Augustin Lazar, dar n-a rămas acolo, ci, la cererea ANI, a fost declinată către Parchetul General, unde a fost conexată cu o altă sesizare pe numele lui Klaus Iohannis depusă la DNA de un cetățean.

La Parchetul General, dosarul a fost clasat în 2014 de un procuror pe nume Lazăr. Cristian Lazăr. Nu Augustin Lazăr. Un detaliu care i-a explodat în față lui Tudorel Toader, care vorbea în clar de o clasare semnată de Augustin Lazăr.

O clasare semnată de Cristian Lazăr nu avea ce să caute în dosarul lui Augustin Lazăr, pentru că nu avea cum să fie luată în considerare. Și nici nu a fost, după cum a arătat CSM. Că la un moment dat o grefieră a căzut în plasa numelor și a încurcat niște hârtii se poate, dar e clar că dosarul nu a plecat și nu a ajuns așa la CSM, pentru că eroarea a fost descoperită.

Să zicem că i-ar fi fost trimisă doar președintelui, după cum sugerează dl Toader. De ce? Ca să dovedească ce? Dl Augustin Lazăr nici măcar nu a avut vreun rol în această clasare, pentru că a declinat competența.

S-a înțeles ideea, da?

Acum să trecem la lucruri mai serioase.

Cum a reacționat Augustin Lazăr, ce a declarat Tudorel Toader, ce s-a întâmplat cu documentul și care a fost reacția denunțătorului?

Augustin Lazăr

După publicarea pe site-ul Ministerului Justiției a comunicatului de presă referitor la neregulile din dosarul lui Augustin Lazăr, acesta nu și-a putut tempera doza tupeu.

Conform Antena 3, Augustin Lazăr a afirmat:

Trebuie să identificăm ordonanța, precis este dată de procurorul de caz. Domnul ministru să spună autorul ordonanței, să nu ne mai ducă cu vorba. Vreau numărul ordonanței pentru identificare.

Tudoarel Toader

Reacția Ministrului Justiției nu a întârziat să apară. Pe contul său de facebook, Tudorel Toader a afirmat:

Simple precizări!

Nu a fost și nu este nicio eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr.

Întrebarea mea era următoarea – cum se justifică o astfel de ordonanță în dosar?

În sfârșit aflăm și ‘justificarea’ – a greșit grefiera care a multiplicat lucrările acestuia.

Reamintesc și faptul că tot o ‘greșeală’ a fost și pe data de 20 martie 2018, atunci când grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fără ultimele două pagini care se ‘lipiseră’ la exemplarul trimis la CSM! 

Într-un final…

N-a durat prea mult și documentul a apărut la Sinteza Zilei:

Mihai Gâdea a prezentat în continuare ordonanța de clasare ce a fost introdusă în dosarul candidatului Augustin Lazăr pentru a ajunge Procuror General, după ce fostul Procuror General, Tiberiu Nițu, a fost înlăturat din funcție printr-un dosar care s-a dovedit a fi o invenție semnată Laura Codruța Kovesi și alți procurori din DNA, o operațiune secretă și ilegală, după cum arată deciziile DNA-ului de clasare și decizia ÎCCJ de clasare pentru motivul că fapta nu există.

‘Cristian A. Lazăr, procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, examinând dosarul penal cu numărul din antet, constat:

Constituirea dosarului penal cu numărul 644/ P/2013.

Prin intermediul unei plângeri penale, adresate, inițial, Direcției Naționale Anticorupție, Structura Centrală, unde a fost înregistrată sub numărul 5630/19.06.2013, petentul Marinescu Marius Albin, domiciliat în mun. Sibiu (…), județul Sibiu, a solicitat tragerea la răspundere penală a primarului municipiului Sibiu, Klaus Werner Iohannis, pentru comiterea infracțiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (infracțiuni care au fost prevăzute de art.253, art.248 și art. 246 din Codul Penal anterior legea nr. 15/1968, în prezent abrogat).’

Această clasare în dosar vine pe 18.09.2014, cu două zile înainte ca Iohannis să-și depună candidatura pentru a deveni președintele României, la o lună și câteva zile de momentul în care are loc primul tur de scrutin.

Apoi am mers direct la sursă

Adică am căutat reacția denunțătorului Marius Albin Marinescu. Pentru cine nu știe, Marius Albin Marinescu este directorul publicației Justițiarul. Da, publicația aceea neagreată de tefeliști, care a făcut mai multe dezvăluiri despre probleme serioase din justiție.

Așa cum am bănuit, la dosarul penal declanșat de directorul publicației ‘Justițiarul’ s-a referit Tudorel Toader! Atenție: Au fost două dosare penale pe numele lui Iohannis clasate de Parchetul General în anul alegerilor prezidențiale, 2014!!!

Dosarul penal al primarului Klaus Werner Iohannis, deschis în urma plângerii penale a lui Marius Albin Marinescu, clasat de procurorul Cristian Lazăr de la Parchetul General cu două zile înainte de depunerea candidaturii lui Iohannis la alegerile prezidențiale din anul 2014, nu a fost singurul dosar penal clasat în acela an de Parchetul General! 

Marius Albin Marinescu

Pe contul său de facebook, acesta a scris:

Dragi prieteni, vă mulțumesc pentru încurajări! Chiar am nevoie să știu că tot mai mulți fac front comun cu adevărurile spuse de mine despre marele impostor antiromân Klaus Werner Iohannis, ticăloșii comise de acesta și dovedite cu probe! În ceea ce privește hotărârea de a nu apărea la televizor, nici măcar prin telefon, decizia mea este fermă și nu este vorba de orgolii. Orgolioși sunt oamenii meschini și cei mediocrii, iar eu nu fac parte din categoriile acestea.

Propaganda iohannistă este disperată și se chinuie să convingă oamenii de pe rețelele de socializare că eu sunt turnător la Securitate, nebun, bețiv, comunist, pesedist, ciumă roșie, omul rușilor, agent Mossad, mason, etc… Sunt multe acuzațiile care mi se aduc ca să fiu discreditat, ‘Toate bubele rele în curul babei mele!’. Eu sunt ‘baba’! 

Concluzii?

Încâlcite sunt căile domnului (Toader).

Dar nu putem să nu constatăm câte nereguli a scos la suprafață dintr-o singură mișcare.

Update: Se pare că nu toată propaganda îl apără pe Augustin Lazăr

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Lazăr, apărat de propagandă”