Laura Codruța Kovesi la un pas de funcția de procuror-șef european?

Credeați că subiectul Laura Codruța Kovesi – procuror-șef european a dispărut? Ei bine, țeapă. Revine în forță.

Care este susținerea Laurei Codruța Kovesi?

Președinția finlandeză a Consiliului Uniunii Europene ar dori “să testeze” joi, 19 septembrie 2019, o eventuală susținere a candidatei românce Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

“Consiliul COREPER se reunește joi pentru a discuta despre primul șef al parchetului european, funcție pentru care candidează Laura Codruța Kovesi. Chiar dacă fosta șefă a DNA este creditată cu prima șansă, Guvernul României, prin vocea premierului Dăncilă a anunțat că nu o va susține pe Kovesi, iar reprezentantul României în COREPER va vota împotriva acesteia.”

Sursa: Hotnews

Poziția oficială a României

Conform Digi24, Premierul Viorica Dăncilă a declarat:

“Nu susținem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească, atunci când există suspiciuni asupra unui om, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să lămurească aceste lucruri și pe urmă să ocupe această funcție. Îmi mențin poziția pe care am avut-o.”

Întrebată cum va vota ambasadorul României la Uniunea Europeană, Viorica Dăncilă a declarat că va vota împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Poziția neoficială a românilor

Dacă ținem cont de tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii câțiva ani, putem înțelege de ce părerile românilor sunt atât de radicale, fie pro, fie împotriva fostei șefe DNA.

Ba mai mult, când se aduce în discuție statul de drept, unii (ca și mine) avem o reacție alergică instant. Iar imaginea lui Kovesi nu poate fi disociată de această sintagmă.

Tu ce părere ai? (Răspunde pe e-sondaje.ro)

Update!

“Fostul procuror anticorupție al României, Laura Kovesi, a fost susținut de o ‘majoritate suficientă’ a statelor membre în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor, joi, pentru a deveni primul procuror public al UE, a declarat pentru EUobserver un purtător de cuvânt al președinției finlandeze. Votul secret a fost un vot indicativ, care va fi urmat de un vot formal, odată încheiate negocierile cu Parlamentul European, care a susținut-o tot pe Kovesi. Statele membre au susținut anterior un candidat francez.”

Sursa:  EUobserver

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *