La mulți ani, Klaus Iohannis! România așteaptă să-i faceți cinste.

Esența: Cea mai mare așteptare de la Klaus Iohannis este să fie garantul respectării Constituției.

La mulți ani, Klaus Iohannis!

Încep acest articol prin a-i ura “La mulți ani” Președintelui Iohannis, care împlineşte, astăzi, vârsta de 59 de ani.

Klaus Iohannis s-a născut în data de 13 iunie 1959, la Sibiu, oraş al cărui primar a fost din 2000 şi până în 2014, când a fost ales Președinte.

Părțile bune ale acestei zile

  • Avem creștere economică (5,1 % conform Mediafax)
  • Avem o rată mai scăzută a șomajului (3,58% conform ANOFM)
  • Avem speranța unui an bun în agricultura românească (conform Adevărul)

Partea tristă a acestei zile

Din păcate pentru noi, țara este din ce în ce mai divizată. România este împărțită în două și lucrurile nu par să meargă înspre bine în perioada următoare.

Această divizare a țării a putut fi văzută foarte bine în perioada imediat următoare miting-ului PSD din data de 9 iunie 2018. O divizare care, de fapt, s-a transformat în zilele ce-au urmat într-un război între cele două tabere, cu lansări de știri false, cu jigniri și amenințări din ambele părți. Oare asta este România pe care ne-o dorim noi cu adevărat? O țară divizată de care poate profita oricine pe modelul “Divide et impera”? Doar că partea cu “divide” ne-am făcut-o singuri, fără ajutor extern.

România așteaptă să-i faceți cinste!

Conform Constituției României, articolul 80 (2) “Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”

Din punctul meu de vedere cea mai mare cinste pe care ar putea s-o facă Președintele Iohannis astăzi ar fi să respecte Constituția României și să semneze decretul de revocare al procurorului șef DNA, chiar dacă nu îi convine motivarea CCR. Vreau ca Președintele să fie un model pentru societatea românească. Vreau ca Președintele să dea tonul respectării legilor în această țară. Și apoi poate cere și un referendum pentru schimbarea Constituției. Dar numai în această ordine este posibil.

Și nu sunt singurul cu această dorință! Pe rețelele de socializare curg mesajele referitoare la această problemă esențială pentru democrația din România și pentru imaginea țării în ansamblu.

Degeaba o duce România bine ACUM din punct de vedere economic dacă imaginea României în exterior va fi aceea că Președintele nu respectă Constituția Țării!