Klaus Iohannis: “Referendumul mi s-a parut inutil” (dubla măsură – episodul 5)

Se spune că “cine nu învață din istorie, riscă să o repete”. Ei bine, când vine vorba despre un referendum, Klaus Iohannis pare că a învățat un pic de istorie.

Klaus Iohannis în 2009!

Actualul Președinte al României, Klaus Iohannis, declara în 2009 (pe atunci primarul Sibiului):

“Am votat pentru normalitate. Cred că lumea va merge la vot. Este foarte important, este modul în care cetățeanul poate să participe la democrație.”

Toate bune și frumoase. Consecvență, normalitate, etc.

Dar…

Klaus Iohannis a mai spus și că a votat DOAR la alegerile prezidențiale, declarând că referendumul mi s-a părut inutil.

Sursa: Hotnews

Dublă măsură?

Acum, în 2019, Iohannis organizează un referendum inutil (după părerea multor români), chiar în ziua alegerilor europarlamentare, în ciuda recomandărilor Uniunii Europene de a nu suprapune niciun alt scrutin peste aceste alegeri.

Așadar, Președintele a “învățat” istorie, nevrând s-o repete. Dacă în 2009 n-a susținut un referendum inutil, acum se află chiar în mijlocul unuia.

Cum arată declarațiile lui Klaus Iohannis în 2019?

Și, cum era și normal, discursul Președintelui este cu totul altul acum.

“Pe 26 mai se votează la referendum și PSD-ului îi este frică. PSD-ului îi este frică de acest vot la referendum și face PSD ce știe să facă PSD, încearcă să boicoteze acest vot la referendum. Vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD umblă peste tot în țară, pe la județe, pe la primării, pe la conferințe de presă, să explice oamenilor cum că acest referendum nu ar fi important, că nu ar trebui participat, ba chiar se vede că umblă pe la județe și pe la primării, ca pesediștii de acolo să îi convingă pe oameni nici să nu voteze la referendum. Este jalnică această încercare. Ba, mai mult, PSD încearcă și instituțional să boicoteze acest referendum, a dat Dragnea ordin la CNA, la Consiliul Național al Audiovizualului, să ignore referendumul. Referendumul este un scrutin care se ține împreună cu europarlamentarele, dar este altceva. CNA, prima dată din istoria post-decembristă, a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului. Ba mai mult, nici nu au vrut să ia în discuție chestiunea. Și când le-am trimis o solicitare cu un videoclip realizat de Administrația Prezidențială, în care eu îi încurajez pe români să participe la referendum, atât, nu le sugerez răspunsul, au spus că acest clip este reclamă electorală și să merg eu să mă descurc cu partidele. Auziți ce obrăznicie din partea CNA! Este jalnic!”

Sursa: Presidency.ro

Este jalnic!

Da, Președintele este jalnic.

  • Este jalnic ca motivul pentru care lumea ar trebui să meargă la un referendum îl reprezintă un partid politic;
  • Este jalnic ca Președintele să aibă un discurs în care numele unui partid politic care l-a susținut cu 10 ani în urmă, însă pe care acum îl urăște, să fie pronunțat obsesiv;
  • Este jalnic ca, în ciuda recomandărilor venite din partea Uniunii Europene, Președintele să organizeze un referendum exact în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Și știți ce mai este jalnic? Că Iohannis încă mai este Președinte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *