Jandarmeria Română, ținta manipulărilor

Esența: Jandarmeria Română a reacționat corect? De ce nu? De ce da? De ce nu au acționat în forță din prima?

Jandarmeria Română, respect!

Pentru început, am două întrebări:

  1. Dacă iau apărarea Jandarmeriei, sunt PSD-ist?
  2. Dacă condamn violențele sceleraților din Piața Victoriei, sunt PSD-ist?

Dacă ai răspuns “nu” la ambele întrebări, atunci putem să spunem împreună “Respect, Jandarmeria Română”!

Dacă încă nu consideri că Jandarmeria merită respect, ai răbdare până la finalul articolului, unde am scris câteva explicații suplimentare.

Manipulările continuă

Deși încă de zilele trecute au fost demontate multe manipulări din media, încă mă surprinde câți au căzut în plasa manipulărilor.

De la manipulările PNL și USR, până la confiscarea mitingului diasporei de către #rezist și opoziție, continuând cu multe manipulări exact în timpul protestelor.

Nu mai dau exemple de manipulări aici. O să arăt doar cu degetul: Digi24 și RealitateaTV. Or mai fi fost și altele, dar aceste două “televiziuni” au făcut tot posibilul să instige la violențe.

Chiar acum, în timp ce scriu aceste rânduri, pagina de facebook a Jandarmeriei este asaltată de huliganii virtuali care dau review-uri negative.

Jandarmeria a reacționat corect?

Din punctul meu de vedere, și da și nu.

De ce nu?

Pentru că trebuia acționat în forță încă de la primele pietre aruncate!

Dacă eram o țară mai civilizată, ca SUA, Franța sau Germania, jandarmii reacționau de la prima piatră aruncată! Nu mai așteptau până la ora 23 când efectul de domino a degenerat în violențe mult prea urâte.

De ce da?

Pentru că, deși nu au acționat de la primele violențe, când au acționat, au făcut-o exemplar.

Au reușit să separe protestatarii violenți de protestatarii pașnici, în ciuda haosului creat. Da, au fost și victime colaterale din rândul protestatarilor pașnici, dar asta numai pentru că cei pașnici nu s-au delimitat de cei violenți, deși Jandarmeria Română i-a atenționat de nenumărate ori.

De ce nu au acționat în forță din prima?

Marius Militaru, şef Serviciu Comunicare Jandarmeria Română, citat de Mediafax, a explicat:

S-a acţionat în primă faze cu gaze, cu spray iritant, lacrimogen şi ulterior s-au executat somaţiile legale, respectiv cele trei semnale luminoase care anunţau intervenţia în forţă. Au fost date în conformitate cu normele, pentru atenţionarea oamenilor. Conform prevederilor în vigoare, prefectul este cel care aprobă intervenţia în forţă a jandarmilor. Aseară, pe baza informaţiilor existente şi a comportamentului agresiv a unei părţi din cei aflaţi în piaţă, Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forţă la ora 23.11. Este ordinul de intervenţie semnat de prefectul Capitalei. Din acel moment, s-au luat măsuri gradual astfel încât să se evacueze zona.

Așadar, răspunsul la întrebarea “de ce nu au acționat în forță din prima?” este unul simplu: Asta-i legea!

Eu mai zic încă o dată: respect, Jandarmeria Română!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 gânduri despre “Jandarmeria Română, ținta manipulărilor”