Iohannis ne-a arătat cât de mult îl doare

Esența: Iohannis ne-a arătat tuturor cât de mult îl doare. În general și în special. Numai cine nu vrea să vadă realitatea nu va înțelege “statement-ul”.

Iohannis, președintele turist

Am încercat să mă feresc din a comenta ținutele primei doamne și am reușit. Nici acum nu voi comenta acest aspect.

Dar nu pot să nu constat cât de mult îl doare pe Iohannis. Unde? Adânc. De ce? De români în general și de diaspora în special.

O să ziceți “păi de-aia s-a dus în Italia, să dea bine în fața românilor de-acolo”. De acord. Dar miercuri seară ne-a arătat cât de mult îl doare de diaspora.

Prin lipsa de la reuniunea dedicată Brexit a Consiliului European de miercuri seară, Președintele a făcut un “statement”. Îl interesează mai mult să fie turist decât să participe la rezolvarea unei probleme care îi privește pe românii din Marea Britanie.

Mai contează că a doua zi a participat? Pentru unii da, pentru marea majoritate nu. Mai ales când internetul este plin de poze ca astea două de mai jos:

Președintele, apostrofat și de presa de “dreapta”

Dacă G4Media îl “trage de urechi” pe Iohannis, e nasol pentru Președinte:

Klaus Iohannis a absentat la reuniunea dedicată Brexit a Consiliului European de miercuri seară, după cum arată imaginile video și fotografiile făcute publice de instituția europeană. Reuniunea șefilor de stat sau de guvern din UE a avut loc la Bruxelles miercuri seară. Cu câteva ore mai devreme, Iohannis apărea în fotografii făcute la parcul arheologic din Pompei (Italia).

Consiliul European are mai multe formate, iar Iohannis a participat joi dimineață la reuniunea de la ora 10.30, înaintea căreia a susținut și o declarație de presă. În schimb, el nu a apărut în imaginile transmise de biroul de presă al Consiliului European de la summitul de miercuri seară, locul său fiind gol.

Cum arată lucrurile?

Pare destul de evident că Președintele României aduce în discuție diaspora doar când are nevoie să-și mai crească imaginea sau să câștige o bătălie politică.

Dar când vine vorba de fapte, absența sa de miercuri a spus totul. Atât de mult îl doare adânc de români.

Iohannise, zi și tu “partikip” la rezolvarea problemelor României și ale românilor. Alea reale, nu alea inventate. Mai ales când propaganda a adus din nou în discuție euroscepticismul! Cu așa o atitudine nimeni nu câștigă…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *