Iohannis, daună totală pentru #rezist?!

Esența: Există o informație (pe surse) despre intenția Președintelui Klaus Iohannis în legătură cu referendumul din 6-7 octombrie. Daună totală pentru #rezist.

Pe surse, despre Iohannis

Știripesurse.ro relatează:

Preşedintele Klaus Iohannis ar lua parte la referendumul din 6-7 octombrie pentru redefinirea căsătoriei în sensul hotărârii Parlamentului României în urma inițiativei populare inițiată de Coaliția pentru Familie potrivit unor surse politice.

Trebuie precizat însă că până acum președintele nu s-a pronunțat public cu privire la referendumul care a primit undă verde de la Parlamentul României și de la Curtea Constituțională.

Cum ar fi…

Încerc să-mi imaginez cum ar reacționa tefeliștii dacă această știre s-ar adeveri. Și sunt șanse foarte mari ca Iohannis să se ducă la referendumul din 6-7 octombrie. De ce? Din mai multe motive:

  • Președintele este căsătorit. Cu o femeie;
  • PNL nu s-a declarat anti referendum. Ba chiar există voci care spun că singura șansă a PNL-ului să redevină ceva pe scena politică este să se poziționeze ferm pentru DA la referendum;
  • Iohannis s-ar poziționa împotriva unei mari părți a populației. Inclusiv împotriva unor susținători de-ai lui;
  • Încă vrea să câștige un nou mandat de Președinte;
  • #Rezist începe să devină doar o pată neagră în istoria României.

De ce nu a zis Iohannis nimic?

Să presupunem că știrea despre Iohannis și referendum este adevărată. Atunci, de ce nu a declarat că se va duce (sau nu) la referendum? Pot doar să intuiesc.

Dacă ar declara că se duce la referendum, #rezist ar începe asaltul și asupra lui. Cum să se ducă Președintele la “referendumul PSD-ului“?

Dacă s-ar poziționa ferm pentru referendum, ar pune capăt propagandei anti referendum.

Dacă ar spune și cum va vota… ei bine, abia atunci ar începe circul.

Nespunând ce va face (nici că va merge, nici că nu), propaganda care îi este favorabilă momentan își poate continua activitatea.

Pot face chiar și o predicție: Dacă Iohannis chiar se va duce la referendum, el se va duce atunci când demersul lui nu mai poate reprezenta o inspirație pentru alții. Eventual duminică seara, înainte de închiderea urnelor.

Iar cei care vor afla că Iohannis a fost la vot vor putea fi calmați și lămuriți foarte simplu: “Am fost la referendum pentru a-mi exercita un drept. Votul este un drept fundamental într-o democrație… am votat nu…”

Sună plauzibil?

PS. Eu voi vota DA!

PPS. Se pare că Iohannis a declarat (din SUA) că va merge la referendum. Aștept reacțiile…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *