Iohannis dat în judecată de Pleșoianu

Esența: Nu prea sunt multe de spus decât atât: Iohannis dat în judecată de Liviu Pleșoianu. De ce? Pentru că merită!

Iohannis dat în judecată. Motivul?

Pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 369 Cod penal – Incitarea la ură sau discriminare de către numitul Klaus Werner Iohannis.

Astfel, la data de 4 august 2018, Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a incitat la ură și discriminare împotriva unei categorii de cetățeni ai României, membri, simpatizanți sau alegători ai Partidului Social Democrat (PSD). Prezent la Consiliul Național al Partidului Național Liberal, Președintele Iohannis s-a exprimat public cu privire la scandalul iscat de utilizarea numărului de înmatriculare ‘M**E PSD’ obținut în Suedia. În loc să-și exercite, conform articolul 80 din Constituție, rolul de mediator în societate, îndemnând la respectarea tuturor cetățenilor țării, Președintele Iohannis a ales să încurajeze injuria ‘M**E PSD’ și să condamne fără nicio bază acțiunile Poliției. Iată afirmația Președintelui Iohannis, din data de 4 august 2018: ‘Persoanele care îndrăznesc să își spună opinia public anti-PSD sunt luați de Poliție. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului’.”

Sursa: Pagina de facebook a lui Liviu Pleșoianu

Legea e lege pentru toți!

Articolul 369 Cod penal:

CAPITOLUL I
Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice
Art. 369

Incitarea la ură sau discriminare

Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Sursa: LegeAZ

Articolul 80 din Constituție:

(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Sursa: Site-ul Camerei Deputaților

Bravo, Liviu Pleșoianu!

Cine și-a imaginat vreodată acest lucru: Iohannis dat în judecată? Uite că s-a întâmplat.

Acest demers al lui Liviu Pleșoianu nu face altceva decât să-mi întărească convingerile că îl voi vota la anul. Să zicem, prin absurd, că n-aș fi fost convins până acum… Ei bine, cu asta m-a convins peste 100%.

Dacă până acum cineva din PSD mai avea vreo îndoială că Liviu Pleșoianu are mari șanse să câștige, poate acum se vor gândi serios și poate, poate îl vor susține.

#FieSăFim!

PS. Iohannis devine “penal”, nu?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *