Iohannis antisemit sau doar…?

Esența: Singura întrebare reală (și rațională) în toată această stare de tensiune creată de refuzul numirii lui Ilan Laufer este: “Iohannis antisemit sau doar…?”

Iohannis antisemit?

Conform Antena 3, Ilan Laufer a declarat:

Dragi români, mă numesc Ilan Laufer, sunt cetăţean român, din părinţi români, născut la Maternitatea Polizu, foarte aproape de Guvern.

Voi face plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Consider că refuzul președintelui Iohannis este o atitudine clară de discriminare

Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a avut mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite, a refuzat numirea unui ambasador, dorind să saboteze relaţia româno-israeliană. Prin interpuşi, a acţionat printr-o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Am informaţii certe că ar trebui să mă aştept la același mod de acţiune, mai exact un dosar penal care se pregăteşte la comanda preşedintelui. Domnul Iohannis i-a promis Angelei Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Dar…

Cine crede că îi voi lua apărarea Președintelui, să aibă un pic de răbdare.

Este Iohannis antisemit? Nu știu, dar nu cred. Prefer să merg pe prezumția de nevinovăție și în acest caz, așa cum mi se pare normal să procedez de fiecare dată, indiferent de numele persoanei.

Părerea mea este că își dorește cu prea multă disperare al doilea mandat de Președinte. Subliniez “cu prea multă disperare”. Pentru că doar așa îmi pot explica gafele pe care le face pe bandă rulantă.

Este Iohannis antisemit?

Concluzia mea este că nu. Este doar pro…

  • Prost sfătuit;
  • Probabil sabotat de apropiați;
  • (În mod) profesionist manipulat.

Pentru că este doar un pro… cu multe dosare.

Iohannis, principalul agent electoral al PSD

“Războiul” între Germania și SUA-Israel pe tema mutării ambasadei de la Tel-Aviv la Ierusalim pare că este aproape de sfârșit. A avut Iohannis “grijă” de asta atât prin declarațiile făcute în trecut, cât și prin nemotivarea refuzului lui Ilan Laufer, permițându-i acestuia să speculeze politic acest subiect sensibil.

Și așa, fără să vrea, Iohannis face campanie PSD-ului. Da, PSD-ului.

Până și ziare.com subliniază acest aspect:

Dacă președintele ar fi explicat de ce cele două propuneri nu sunt bune pentru guvernarea țării, dacă ar fi explicat de ce o numește pe Ecaterina Andronescu la Educație, după ce a anunțat că este o soluție rea, ar fi împiedicat PSD-ul să se înalțe acum pe vârfuri, instituindu-se ca partid serios, cu resurse umane, cu program de guvernare, în contrast cu un președinte care ține în loc guvernarea, pentru că așa vrea, nu pentru că are serioase temeiuri și îngrijorări privind politicile de țară ale PSD.

Bine, această afirmație împotriva lui Iohannis și (aparent) în favoarea PSD-ului nu este chiar atât de surprinzătoare dacă stăm să ne gândim că prezidențiabilul “dreptei” nu va fi Iohannis. Ci va fi Cioloș, care va fi prezentat ca “cel care ne va scăpa de guvernarea dezastruoasă a PSD-ului”.

PS. Previzibil. Nici manipulările securiștilor nu mai sunt ce-au fost cândva…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *