Hans Klemm “nu știe, nu-l interesează”

Esența: Pentru moment, Hans Klemm “nu știe, nu-l interesează”. Poate relația României cu următorul ambasador al SUA va începe cum pare să se termine relația cu Hans Klemm.

Hans Klemm, pe picior de plecare

Nu știu ce efect va avea discuția dintre actualul ambasador al SUA, Hans Klemm și Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. De ce? Pentru că, în curând, vom avea un nou ambasador al SUA, iar Hans Klemm va deveni istorie.

Ministrul Finanțelor a declarat pentru DcNews:

Într-o întâlnire cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, i-am spus că, deși noi am semnat acum 20 de ani acel parteneriat strategic, ar fi bine trecem de la documente la lucruri concrete. Adică, de 4 miliarde am luat noi rachete, de 4 miliarde vrem să faceți afaceri la noi cu firmele românești. Aveți bază militară în România și ne bucurăm de această prezență, dar cât consumați voi din România? Cumpărați mancarea, apa, uniformele de la firme românești? Așa trebuie să fie purtate discuțiile de acum înainte.

Eugen Teodorovici are curaj

Dacă am trăi într-o țară normală (și nu într-o colonie), gestul lui Eugen Teodorovici ar fi unul absolut normal. Dar, având în vedere că mai toată clasa politică a pupat SUA pe unde a nimerit (ca să nu fie acuzați de rusofilie), e nevoie de curaj pentru a purta o discuție de la egal la egal.

Deși Hans Klemm nu va mai conta în curând, discuția purtată de Eugen Teodorovici este un început. Un fel de “antrenament”. Un model pentru cei care vor urma. Poate învață și alții cum se face lobby pentru România.

Make Romania Great Again

Așa cum SUA au pus țara lor pe primul plan, de ce nu am pune și noi România pe primul loc?

Într-un articol mai vechi publicat chiar de 4 iulie (ziua SUA), spuneam același lucru. M-am legat atunci de situația gazelor din Marea Neagră care riscau să fie date pe nimic. Acum, dacă nu le mai vine vreo idee de ultim moment parlamentarilor noștri, legea offshore arată bine pentru România.

Pentru moment, Hans Klemm “nu știe, nu-l interesează”. Poate relația României cu următorul ambasador al SUA va începe cum pare să se termine relația cu Hans Klemm. Măcar de la egal, la egal.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *