George Maior începe să devină istorie!

Esența: Ambasadorul României, George Maior, a fost audiat de Comisia pentru Politică externă a Senatului, iar din declarația lui Călin Popescu Tăriceanu putem înțelege că România îl va retrage pe Maior.

Un pic despre George Maior

Nu cred că mai este cineva care să nu știe cine este George Maior…

Este fostul șef al Serviciului Român de Informații, actual ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

Dar, să nu uităm, George Maior este nașul lui Victor Ponta, cel care a scos “din joben” o fotografie care ar fi trebuit să-l compromită pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

De ce este relevantă această relație de rudenie? Pentru că eu nu cred în coincidențe. Restul îl puteți deduce…

George Maior în fața Senatului

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a fost audiat astăzi, 12.09.2018, de Comisia pentru Politică externă a Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și președintele Senatului, a afirmat:

Suntem în fața unei premiere absolute și anume ca un ambasador să fie chemat în fața Parlamentului pentru o serie de declarații. Acțiunile pe cont propriu sunt un adevărat tabu, dacă domnul ambasador nu cunoaște această regulă de aur, îl recomand să prindă din zbor aceste reguli. Dacă domnul ambasador cunoaște rigorile misiunii sale, aș dori să cunoaștem acest motiv. Eu cred că există o justificare bine întemeiată. Vreau să știu dacă aceste declarații au fost făcute cu acordul MAE.

Performanța pe care ați avut-o în calitate de ambasador a fosr una foarte slabă. Sunt rezultate zero în ceea ce privește relații la nivel înalt. A existat o concentrare pe tema furnizării de echipamente militare. Dacă vorbim de parteneriat strategic, vizita președintelui Klaus Iohannis este un element, dar din 2014, de când ați fost numit ambasador ne așteptam la mult mai mult. Am observat că în lupta care se dă între Casa Albă și instituțiile de forță v-ați permis să criticați. Ca ambasador, erați obligat să răspundeți acestor critici. În concluzie, eu apreciez că domnul ambasador nu și-a îndeplinit misiunea de a reprezenta interesele poporului român. Pentru aceste motive, eu am să solicit membrilor Comisiei în care să menționăm că misiunea dumneavoastră nu poate să continue.

Bye, bye!

Așadar, nu mai contează ce a răspuns George Maior și cât a încercat să se scuze pentru gesturile sale. Faptul că Președintele Senatului a afirmat că misiunea diplomatică a ambasadorului României în SUA nu mai poate să continue, putem să-i spunem lui Maior doar atât: Adiiioooo! “Visul frumos” s-a terminat…

PS. Da, am o mare satisfacție că se mai fac pași pentru tragerea la răspundere a exponenților Statului Paralel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “George Maior începe să devină istorie!”