Gabriela Firea o ia pe urmele lui Ponta

Esența: Gabriela Firea pare că parcurge același traseu spre sinucidere politică pe care l-a parcurs și Victor Ponta imediat după ce s-a poziționat împotriva lui Liviu Dragnea.

Despre Gabriela Firea

Gabriela Firea (născută Vrânceanu, 13 iulie 1972, Bacău) este om politic, membru al Partidului Social Democrat, aleasă Primar general al Municipiului București la alegerile din 5 iunie 2016. În cariera sa politică a mai ocupat și alte funcții: consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu (ianuarie 1999), purtător de cuvânt și Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu (februarie-decembrie 1999).

Sursa: Wikipedia

Pe urmele lui Ponta

În ultima perioadă, Gabriela Firea pare că parcurge același traseu pe care l-a parcurs și Victor Ponta imediat după ce s-a poziționat împotriva lui Liviu Dragnea. Ce înseamnă asta mai exact?

În primul rând, ieșiri în public în care “își spală rufele”: atacuri personale, plângeri, văicăreli, demonizări, etc.

Următorul pas a fost susținerea primită din “cealaltă parte” a presei. Bine, susținerea poate fi doar aparentă, pentru că servește doar la lovirea lui Dragnea.

Un alt pas îl reprezintă escaladarea reproșurilor publice inițiate chiar de către Gabriela Firea.

Iar pasul final, cel care m-a făcut să concluzionez că Gabriela Firea a luat-o pe urmele lui Ponta, îl reprezintă chiar mersul la o televiziune din “cealaltă parte” a presei. Adică fix la cei care o critică. Fix la cei al căror public o înjură în permanență…

Adică la Digi24:

Captură ecran Digi24
Captură ecran Digi24

Ce va urma?

Putem crede că acest conflict public dintre Gabriela Firea și Liviu Dragnea nu se va rezolva prea curând?

Poate doar unul din ei are dreptate, poate amândoi au, sau poate niciunul.

Însă, urmând traseul lui Victor Ponta, mi-e greu să cred că Gabriela Firea va obține alt rezultat decât acesta.

Degeaba i-au trimis câțiva artiști care depind de banii Primăriei o scrisoare de susținere. E mult prea puțin.

Am înțeles că nu vrea să candideze la alegerile Prezidențiale. A zis-o de mai multe ori. Dar atunci, de ce face atâta scandal public? Nu se pot rezolva problemele fără să se creeze un circ mediatic?

Doar de pierdut

Oricum, anti PSD-iștii tot n-o vor susține fie și prin simplul motiv că face parte din PSD. Dar sigur va pierde și mai mult din susținerea votanților PSD.

Ca dovadă că Gabriela Firea nu poate câștiga nimic din aceste scandaluri, deja au apărut și unele reacții ale unor personalități publice:

Tudor Chirilă: “Gabriela Firea nu este altceva decât o parte a mafiei din Ilfov.” (Sursa: stiripesurse.ro)

Mircea Badea: “A preluat mesajul #rezist. Validează mesajului lui Vlad Petreanu… și atunci ai o mare problemă! E oribil! ” (Sursa: stiripesurse.ro)

Nu pot să zic decât că sinuciderea politică a Gabrielei Firea a început și nu prea mai poate fi oprită.

PS. Gabriela Firea a declarat că nu vrea să candideze la alegerile Prezidențiale, dar la fel de bine a declarat în trecut că nici nu va intra în politică. Dovada o s-o public pe pagina de facebook a blogului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Gabriela Firea o ia pe urmele lui Ponta”