Firea, fii rea! dar lasă prostia…

Esența: Prostia o reprezintă “desființarea Bucureștiului”, afirmație făcută de Gabriela Firea. Și, ca întotdeauna, Dragnea e de vină. Dar cum nu toți putem coborî la acest nivel de prostie, ne dăm seama cât de aberantă este afirmația Gabrielei Firea.

“A se pierde cu firea” continuă

Prima dată, după protestele din 10 august. Acum subiectul este unul… prostesc.

Și când zic prostesc, mă refer la nivelul de inteligență al unora sau altora.

Concret, prostia o reprezintă “desființarea Bucureștiului”, afirmație făcută de Gabriela Firea, Primarul Bucureștiului. Și, ca întotdeauna, Dragnea e de vină.

Declarația Gabrielei Firea

Conform Antena 3, Gabriela Firea a declarat:

Mi s-a comunicat că Liviu Dragnea a făcut afirmaţia că vrea să mă chinuie şi să-mi curme cariera politică, să fiu eliminată din poziţiile politice. Nu voi face nimic care să arate că mă agăţ de funcţii, însă trebuie să dau un semnal de alarmă şi să spun ce se intenţionează cu capitala României.

Liviu Dragnea doreşte să desfiinţeze Bucureştiul, iar cele şase sectoare să devină oraşe de sine stătătoare, iar primăria să devină o instituţie decorativă. Vrea să mă anihileze în totalitate.

Ce spune Constituția?

Constituția României spune cam așa:

TITLUL I

Principii generale

Capitala

ARTICOLUL 14

Capitala României este municipiul Bucureşti.

Sursa: Site-ul Camerei Deputaților

Deci…

Să zicem, prin absurd, că Liviu Dragnea chiar ar vrea să desființeze Bucureștiul, iar cele șase sectoare să devină orașe. Și ar convinge Guvernul să dea OUG pentru a susține acest demers.

Păi nu avem opoziție, Președinte, soțietate țivilă care să sesizeze CCR-ul? Ba avem. Iar Curtea Constituțională i-ar băga mințile în cap Guvernului, care i-ar băga mințile în cap lui Dragnea.

Dar cum nu toți putem coborî la acest nivel de prostie, ne dăm seama cât de aberantă este afirmația Gabrielei Firea. Fie și din simplul motiv că așa ceva este imposibil de realizat fără modificarea Constituției! (și am observat deja cât de “ușor” este de modificat).

Care o fi jocul Gabrielei Firea încă nu m-am prins, deși am mai multe teorii care, deși sunt toate valabile, nu pot fi toate adevărate. Cert este că prin acest “joc” nu face altceva decât să se sinucidă politic. Asta e. Fiecare după cât îl duce capul…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *