Fără penali, “atacul PSD-ului” și semnăturile false

Esența: Există suspiciuni că liderii USR ar încearca să îngroape scandalul semnăturilor false folosite pentru campania fără penali. Spune asta chiar o membră USR.

Campania fără penali

Să lăsăm la o parte cuvântul “penali”, care nu înseamnă nimic concret, ci e folosit pur propagandistic. În teorie, campania fără penali în funcții publice a USR-ului reprezintă ceva ce toată România și-ar dori să se întâmple. Adică, angajații la stat să fie curați, fără cazier, să nu fie corupți, etc.

Dar…

Demersul USR-ului a fost din start unul controversat. La început din cauza termenului de “penali”, care pune o etichetă pe oricine are un dosar penal. Indiferent dacă persoana este sau nu vinovată. Iar asta nu este în regulă, pentru că oricine se bucură de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei sentințe finale de către o instanță de judecată. Deci, nu de către un procuror.

Mai mult, într-un articol mai vechi am explicat cum există deja posibilitatea interzicerii accesului în funcții publice a “penalilor”.

Ultimele noutăți

Se pare că USR-ul și campania fără penali este “atacată”. Câtă răutatea…

Antena 3 relatează ce a afirmat deputatul PSD Cătălin Rădulescu:

Mi s-au transmis nişte înregistrări telefonice, zeci de pagini de înregistrări telefonice, între mai mulţi membri ai USR, vorbesc de parlamentari USR, care erau foarte îngrijoraţi şi discutau zile întregi între ei despre semnăturile false, sute şi mii de semnături false din aceste liste faimoase pe care le-au depus în Parlamentul României. Aceste chestiuni fiind de o gravitate extraordinară, fals în declaraţii şi fals pentru semnături, sunt incriminate în Codul penal.

Voi cere preşedintelui Dragnea şi partidului meu, prin juriştii şi avocaţii pe care îi avem, să facă urgent o plângere penală la Parchet împotriva conducerii şi a parlamentarilor USR şi cer să se verifice absolut toate listele. Să se înceapă cu Ilfovul, cu Bucureştiul, cu Constanţa, de exemplu. Aceste discuţii telefonice le vom pune la dispoziţia Parchetului să îşi facă treaba şi împreună cu cei care sunt responsabili să verifice semnătură cu semnătură, listă cu listă.

Dosar penal?

Așa se pare. PSD-ul “atacă” USR-ul și campania fără penali. Cum altfel? Printr-o plângere penală. Ironic…

Dar ce mai contează încă un dosar penal?

Problema cu Mickey Mouse n-am auzit nici până în ziua de azi să se rezolve în vreun fel.

Nici măcar legătura dubioasă cu #rezist n-au rezolvat-o.

Ce este și mai grav?

Faptul că există suspiciuni că liderii USR ar încearca să îngroape scandalul semnăturilor false. Spune asta chiar o membră USR:

Apropo, sunt conștientă că prin fraza asta (‘nu cred că e nevoie să vă spun că vă ia pe toți mama dracului dacă ascundeți sub preș chestia asta cu semnăturile false’) pare că I’m going bananas și într-o oarecare măsură I actually am. Nu e o amenințare, e o expresie a frustrării și fricilor mele. N-am de gând să fac scandal cu povestea asta în poiană/exteriorul USR/whatever dar mă îngrozește ideea că ați putea să căutați modalități să cover this up. Frazele mele nu sunt o amenințare, dar dacă chestia asta nu poate fi sancționată, USR moare. Nu știu cum poate fi făcută sancțiunea asta fără să ajungă scandal în afară. Voi deja sunteți super dispuși să folosiți orice unul împotriva altuia, deci și prostia asta o să fie aflată cândva.

Sursa: Activenews

Concluzii?

PSD-ul “atacă” USR-ul și campania fără penali, da? Așa zice USR-ul. Dar adevărul? Avem voie să-l cunoaștem și noi?

Cât despre ceea ce susțin membrii naivi ai USR-ului, cum că partidul ar fi plin de oameni “cinstiți, onești, corecți, etc.”, această problemă a semnăturilor false este încă o dovadă că realitatea e un pic diferită.

Iar cineva care strigă “fără penali” ar trebui să înceapă cu ei, nu? Să nu fie ei “penali” înainte de toate. Hai că se poate!

Update: Încă o dovadă că morții trăiesc și au semnat pentru “fără penali”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *