Eugen Teodorovici îl atacă pe Tudorel Toader?

Esența: Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, pune presiune pe Ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru faptul că nu ar vrea să-și asume două mari proiecte legislative.

Despre FSDI

Conform Ziarul Financiar:

FSDI este persoană juridică română, organizată ca societate pe acţiuni, având ca acţionar unic statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice. Capitalul social al FSDI subscris integral la data constituirii este format din aport în natură reprezentat de pachete de acţiuni la diverse companii, precum şi din aport în numerar în valoare de 1.850.000.000 lei.

Ok. Deci foarte mulți bani.

Eugen Teodorovici, despre FSDI

Digi24 relatează:

În privința FSDI, Teodorovici a spus într-o conferință de presă că e nevoie de o ordonanță de urgență, urmată de o hotărâre de guvern. ‘Din păcate, aici am primit, trebuie să recunosc, din partea Ministerului Justiției foarte multe observații, cred că mai multe observații decât a fost actul în sine. Nu înțeleg modul în care ne asumăm ca echipă guvernamentală anumite obiective, mai ales cum sunt acestea, foarte importante, FSDI, atunci cred că rolul nostru ca miniștri e ca echipele noastre să lucreze în aceeași direcție, cu aceeași viteză și fără a încerca să fim mai altfel decât suntem sau mai altfel decât ceilalți. Cu alte cuvinte, sunt dezamăgit de faptul că am primit și primesc de la Ministerul Justiției foarte multe, chiar foarte multe aspecte…’, a spus Teodorovici.

Deci, Eugen Teodorovici pare nemulțumit de faptul că Ministerul Justiției a făcut foarte multe observații. Iar noul cadru legislativ pentru FSDI trebuie să fie gata în septembrie. Timpul trece…

Despre Legea Insolvenței

În același articol, Digi24 relatează:

Și în legătură cu modificările la Legea insolvenței, criticile au fost îndreptate tot spre Tudorel Toader. ‘Aici pot să fiu și mai categoric, să știți, pentru că am senzația că este o lipsă de dorință de asumare. Este un proiect al Guvernului, dar încerc de câteva zile tot stăm discutăm, convenim un aviz din partea celor care sunt implicați (…), dar tot timpul, când să prinzi să iei semnătura, dispare semnatarul. Și încep să cred că este așa o încercare de fugă de asumare a unor decizii.’, a mai spus ministrul Finanțelor.

Deci, Eugen Teodorovici îl “atacă” pe Tudorel Toader?

Concluzii?

Eugen Teodorovici pare nemulțumit de viteza cu care se mișcă aceste două proiecte.

Să fie, oare, Tudorel Toader neinteresat de aceste legi?

Să fie, oare, Ministrul Justiției atât de ocupat încât să nu aibă timp pentru a finaliza aceste discuții?

Sau aceste întârzieri sunt datorate unor funcționari publici?

Până acum, eu n-am auzit/citit nicio reacție din partea lui Tudorel Toader.

Părerea mea? Eugen Teodorovici nu are ceva personal cu Tudorel Toader. Ci doar vrea să pună presiune publică pentru a grăbi rezolvarea celor două proiecte. Așa că, știrile de tipul “atacuri/război în coaliție” mi se par deplasate. Iar astfel de știri au fost destul de multe.

În stilul ultimelor săptămâni, ceea ce face Eugen Teodorovici reprezintă doar o presiune publică. Atât.

PS. Să râdem un pic. Tudorel Toader pare foarte ocupat cu evaluarea lui Augustin Lazăr, cu care a și “dialogat” public chiar recent.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *