Ești PSD-ist dacă… (după logica Prostului)

Esența: Nu te certa cu Prostul, că te face PSD-ist!

Cine este Prostul?

Conform DEX, definiția prostului este:

PROST, PROÁSTĂ, proști, proaste, adj.s. m. și f. 1. Adj.s. m. și f. (Om) lipsit de inteligență, fără judecată, fără minte; nătărău, nerod, tont, prostănac.

Dar, în acest articol, mă voi referi la Prostul (cu p mare), care reprezintă un personaj colectiv. Prostul este acea specie umanoidă (adică doar are aspect omenesc), care nu vede nimic în afară de PSD. Și nu că ar iubi PSD-ul, ba din contră. Îl urăște cu atâta suflet încât devine paranoic și crede că oricine nu gândește ca el, automat e cu “Ciuma Roșie” și cu “penalii”. Pentru el, logica este ceva care l-a ocolit toată viața și nu pare să se întâlnească prea curând cu aceasta.

Prostul se crede un intelectual, doar pentru că a făcut nu știu ce facultate și, eventual, și un master. Nu contează că a trecut cu “Doamne ajută” în suflet. Contează că are o diplomă. Nu contează că de cele mai multe ori a învățat pe de rost, dar n-a înțeles mai nimic. Contează doar că poate să repete ca papagalul.

Prostul se bucură când vede o fotografie cu o mașină cu un număr atipic. Adică o înjurătură la adresa PSD-ului. Pentru el, asta reprezintă starea de nirvana. Are chiar și vreo 3 orgasme, unul când vede poza, unul când dă un like (sau o inimioară) și unul când redistribuie postarea ca să arate lumii cât de mult urăște el PSD-ul. Că doar e la modă.

Dar, trebuie să-l înțelegem. Doar atât poate această specie umanoidă. În loc să susțină ceva constructiv, să vină cu argumente, să te contrazică cu argumente, e mai simplu să-și întrețină revolta interioară, să o verse pe tot internetul și să-i înjure pe toți care îi par lui ostili.

În concepția Prostului, ești PSD-ist dacă

 • Îl critici pe Klaus Iohannis când nu respectă Constituția, iar Prostul te asaltează cu faza cu Parlamentul și cei 300 de spartani;
 • Consideri că “abuzul în serviciu” ar trebui înlocuit cu “abuzul de putere”;
 • Nu ai avut nicio icoană cu Kovesi, ba chiar te-ai bucurat când a fost revocată din cel puțin 20 de motive invocate de Ministrul Justiției;
 • Nu înghiți pe nemestecate propaganda care te sperie cu violatorii și pedofilii care cică vor scăpa din cauza legilor justiției;
 • Ai îndrăznit să îi critici pe cei care au huiduit-o pe Simona Halep pe Arena Națională;
 • Ai aflat de portocalele stricate și de protocoalele secrete și ai înțeles că nu așa se face justiție;
 • Aperi Jandarmeria și îl critici pe Mihai Dide că face scandal și pune în pericol și viața altora;
 • Îi iei apărarea lui Daniel Zamfir în cazul legilor anti cămătărie, în loc să aplauzi PNL-ul că l-a dat afară pe “trădător”;
 • Nu l-ai înjurat pe Darius Vâlcov, “penalul” din spatele programului de guvernare;
 • Te-ai interesat ce influențează prețul benzinei/motorinei și ai îndrăznit să nu dai vina pe Guvern;
 • Nu ai fost de partea “victimelor” legii offshore, ba chiar te-ai bucurat că România nu va da gazele pe nimic străinilor;
 • Și cel mai important “argument”, ai îndrăznit să te uiți la Antena 3, deși Băsescu ți-a interzis asta.

Nu te certa cu Prostul

Pentru că el nu poate înțelege prea multe deodată. După ce a citit un titlu de articol, el știe sigur despre ce este vorba, nici nu are nevoie de documente, sau argumente. Cele maxim 10-15 cuvinte din titlu sunt suficiente, mai ales dacă este vorba despre PSD sau despre ce a zis (sau ce n-a zis un membru PSD, vezi cazul Digi versus Florin Iordache) din Parlament/Guvern.

Pentru el nu contează că mai și critici Guvernul/Parlamentul. Prostul nu poate concepe că mai există oameni care să nu ia partea orbește unora sau altora. Pentru ei, noi suntem specia umanoidă neînțeleasă. Pentru Prost, noi suntem analfabeți funcționali, nu el.

De exemplu, dacă îi prezinți documente, dar nu sunt publicate pe un site din cele agreate de el, acele documente nu există! Da, am trăit-o și pe-asta.

De ce PSD-ist?

De ce nu ALDE-ist, sau cum s-o zice?

Cred că răspunsul la această întrebare ar fi “pentru că asta a vrut propaganda”.

Care propagandă? Aia anti PSD, desigur. Propaganda care l-a demonizat întruna pe Dragnea și l-a preaslăvit pe Tăriceanu după ce a fost achitat. Propaganda care nu scrie niciodată lucruri bune despre realizările din programul de guvernare, dar îl laudă din când în când pe Cioloș, care a modificat codul penal prin OUG, peste noapte. Parcă era și un slogan legat de noapte, dar nu mai contează. Contează doar că PSD n-are voie să dea OUG pe codul penal.

Ce, doar Prostul nu poate gândi singur. El știe doar să repete ca papagalul, că asta a învățat, de fapt la facultate/master. Dar e intelectual. Nu pot să nu mă abțin să nu râd când unul care înjură mai des decât respiră se crede intelectual.

Dacă printr-un miracol s-a strecurat până aici vreun Prost, poate se lămurește ce este un intelectual, conform DEX:

INTELECTUÁL, -Ă, intelectuali, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține intelectului, care se referă la activitatea minții, la intelect. 2. Adj., s. m. și f. (Persoană) care, prin preocupări sau profesie, folosește creator intelectul; persoană a cărei principală sursă de existență o formează munca intelectuală. [Pr.: -tu-al] – Din fr. intellectuel, lat. intellectualis.
INTELECTUÁL2, -Ă, intelectuali, -e, s. m. și f. Persoană care posedă o pregătire culturală temeinică și lucrează în domeniul artei, științei, tehnicii etc.

Și nu, dacă doar ești IT-ist, nu înseamnă că ești intelectual. Trebuie să-ți mai și funcționeze mintea.

Până la urmă

Oare Prostul realizează ceea ce face? Oare își dă seama că e manipulat? Oare conștientizează că acțiunile lui de mârlănie nu atrag decât alți mârlani de cea mai joasă speță, iar de ceilalți (marea majoritate) se izolează? Nu cred.

Și…apoi se isterizează că PSD-ul a câștigat atât de detașat alegerile din 2016. Păi când dai de Prost, parcă îți vine să votezi PSD-ul doar de-al dracu’, chiar dacă nu l-ai mai votat până atunci.

PS. Sunt 99,9% sigur că niciun Prost nu a ajuns să citească până aici, iar acel 0,1% reprezintă doar speranța care moare ultima.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *