Dragnea și Tăriceanu – războiul rece (teorii și speculații)

Esența: Între Dragnea și Tăriceanu pare că se duce un fel de “război rece”. Care ar fi cauza? Care ar fi efectele? Dar consecințele?

Despre Dragnea și Tăriceanu

Nu sunt prea multe noutăți de spus. Toată lumea a auzit de ei și cel puțin de doi ani, toată lumea a văzut de ce e în stare fiecare.

De ce am considerat necesar acest articol? Pentru că totul pare de fațadă. Coaliția pare să nu funcționeze, lumea își pierde încrederea, iar Dragnea și Tăriceanu par că se joacă de “care pe care”.

Teorii

Am auzit diverse teorii despre cei doi. Cea mai plauzibilă dintre ele pare “lupta” pentru cine va candida la alegerile prezidențiale de la anul.

Și sunt destule semne, ca să le spunem așa, că Dragnea și Tăriceanu se împung unul pe celălalt.

Cum? Subtil. Dar vizibil.

Speculații

Dacă este să vedem și să credem această luptă, deja putem să începem să speculăm.

Justiția

Despre justiție, amândoi par să lupte împotriva abuzurilor.

Singura diferență dintre cei doi este că Tăriceanu pare că și-a pierdut motivația de când a fost achitat.

Dragnea, în schimb, pare și mai motivat din cauza acestei situații și pare că și-a pierdut răbdarea din cauza ritmului lent al oricărui progres. De-aici și speculațiile privind remanierea lui Tudorel Toader.

Însă, nu vreau să speculez prea rău pe această temă. Am auzit și varianta unei “agățări” a lui Tăriceanu. Dar până la proba contrarie am rezerve.

Legea offshore

Aici, Senatul, în frunte cu Tăriceanu, a dat cu legea offshore de pământ de două ori deja.

Camera Deputaților, în frunte cu Dragnea, a corectat-o o dată, iar acum toată lumea așteaptă să vadă forma finală.

Aici putem specula că Dragnea și Tăriceanu ar avea interese divergente. Tăriceanu s-ar lupta pentru sprijin din afară, Dragnea s-ar lupta pentru votul popular al românilor.

Oricum…

Această “luptă” fină dintre cei doi, un fel de “război rece” nu se oprește doar în aceste două puncte. Dar astea sunt cele mai importante și cele mai expuse mediatic.

Ce se va întâmpla, putem iarăși specula, dar cred că ajunge pentru moment.

Cert este că “războiul rece” dintre Dragnea și Tăriceanu începe să afecteze din ce în ce mai multă lume. Și asta nu-i de bine…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *