Dragnea aruncă lesa spre Iohannis. O va prinde?

Esența: Tocmai s-a declanșat (din nou) un război rece între Parlament (plus Guvern) și Președinte, război în care Liviu Dragnea pare să dețină conducerea.

Liviu Dragnea, primul interviu după condamnare

Invitat la Sinteza Zilei, Liviu Dragnea a declarat că PSD nu renunță la ideea suspendării președintelui Klaus Iohannis și că au existat discuții despre acest subiect cu ALDE:

La ora asta nu știu ce ar trebui să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă. Chiar nu știu! Adică, nu-mi dau seama ce ar putea să facă. Nu este obligatoriu în toamnă, se pot întâmpla foarte multe lucruri. Am vorbit cu colegii mei în ultima întâlnire de la grup, le-am spus că pot merge în vacanță, dar să aibă tot timpul telefoanele la ei pentru că dacă apare ceva o să ne reîntâlnim în Parlament.

Mișcarea este una de imagine

Din ce-am putut observa în spațiul virtual, am tras câteva concluzii:

  • Cei din tabăra anti PSD îl înjură în continuare (cine s-ar fi așteptat la asta?);
  • Mulți dintre susținătorii PSD care au fost dezamăgiți în trecut și-au recăpătat încrederea în Dragnea;
  • Pare începutul unei precampanii la prezidențiale.

Oare va prinde Iohannis lesa?

Să explic ce este cu lesa. Mie îmi pare declarația lui Liviu Dragnea una cu subînțeles prin care vrea să-l controleze pe Iohannis.

Dacă Președintele a amenințat-o pe Viorica Dăncilă folosind cuvintele “ar face bine să facă ce i se spune”, Liviu Dragnea pare că ripostează (mai subtil) și-l amenință pe Iohannis cu suspendarea.

Astfel, tocmai s-a declanșat (din nou) un război rece între Parlament (plus Guvern) și Președinte, război în care Liviu Dragnea pare să dețină conducerea.

Se va lăsa Iohannis intimidat? Va prinde lesa și va sta cuminte? Sau va riposta (direct nu cred, poate prin interpuși)? Va fi un pitbull sau un bichon cuminte?

Motive de suspendare au fost multe, nu le mai enumăr. Dar mă îndoiesc că PSD-ul va reuși să formeze majoritatea necesară suspendării Președintelui dacă acesta NU va mai încălca încă o dată Constituția. Sau poate dacă îi va enerva pe cei de la putere și va mai re-retrimite legile la CCR, cine știe?

PS. Domnule Dragnea, pentru suspendare se pot reîntâlni parlamentarii, dar pentru legile lui Zamfir nu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *