Dovada că Tăriceanu nu va trăda coaliția?

Esența: Pe Dragnea au încercat să-l lovească cu “dezvăluirile” #TeleormanLeaks, dar le-a ieșit doar un cancan ieftin. Iar acum apare atacul la adresa lui Tăriceanu. Și așa, s-ar putea să avem dovada că Tăriceanu nu va trăda coaliția.

Actul 2, scena 3

S-a tot vorbit despre neînțelegerile dintre liderii coaliției PSD-ALDE. S-a vorbit despre ruperea alianței. S-a vorbit despre multe…

Dar, până acum, nu s-a întâmplat nimic.

Pe Dragnea au încercat să-l lovească cu “dezvăluirile” #TeleormanLeaks, dar le-a ieșit doar un cancan ieftin. Ba a mai și făcut mișto Dragnea de ei. S-a enervat și Președintele și a ieșit la atac, dar s-a rănit singur, săracul…

Iar acum apare atacul la adresa lui Tăriceanu.

Și așa, s-ar putea să avem dovada că Tăriceanu nu va trăda coaliția.

Bine, nu e chiar o dovadă. Dar este un efect al faptului că PSD-ALDE s-au încăpățânat să #reziste.

Dovada că Tăriceanu nu va trăda coaliția PSD-ALDE?

Pe Digi24 a apărut un articol cu titlul “Precizările DNA despre dosarul lui Tăriceanu: Ar fi primit mită 800.000 de dolari de la o firmă austriacă“.

În acest articol este prezentat un comunicat al DNA, care însă nu apare (încă) pe site-ul oficial. Din comunicat aflăm niște lucruri destul de… interesante.

Comunicatul DNA

Procurorii desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală cu sume de bani provenite de la o firmă care ar fi obținut contracte comerciale importante de la statul român.

Dosarul s-a constituit în anul 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii D.N.A la cerea autorităților judiciare austriece.

Concret, un demnitar ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanții unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie. Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, iar în ceea ce îl privește pe demnitar, actualmente senator, în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunea de luare de mită este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide.

Avizul solicitat pentru senator în cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea completă a urmăririi penale și pentru a-i oferi acestuia posibilitatea să își formuleze apărările într-un cadru procesual legal.

În această etapă a procesului penal, toate persoanele vizate beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Deci…

Nicăieri în comunicat nu apare numele lui Tăriceanu. Dar, tras de păr, se poate subînțelege.

De ce am afirmat că acest lucru reprezintă dovada că Tăriceanu nu va trăda coaliția PSD-ALDE? Din cauza… “coincidențelor”.

Totul s-ar putea rezuma la legea offshore. Această lege leagă o firmă austriacă de Tăriceanu și în perioada în care acesta era prim-ministru, dar și acum, când este senator.

Știm cu toții ce scandal a fost pe tema acestei legi. După votul final însă, parcă totul s-a liniștit subit. Dar cum să renunțe exploatatorii la resursele României așa ușor? A fost doar linișea de dinaintea furtunii.

Iar acum vine furtuna. În stil securistic, normal.

Dar, pentru că acest lucru se întâmplă, eu voi afirma încă o dată că acest lucru reprezintă dovada că Tăriceanu nu va trăda coaliția PSD-ALDE. Sper să nu mă înșel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *