DNA-ul distrus sau vindecat de OUG?

Esența: Ordonanța lui Tudorel Toader a început să dea fibrilații unei anumite părți a presei. Presa de “dreapta” a ieșit ca la ordin să apere DNA-ul de la distrugere.

Efectele OUG

Ordonanța lui Tudorel Toader produce efecte. Nu mă refer la cele juridice, ci la cele… psihice.

Mai exact, o parte a presei a început să-și arate disperarea și să caute “soluții” pentru a stopa efectele Ordonanței.

Astfel:

Presa de “dreapta” apără DNA

Cine altcineva putea fi disperat de modificările aduse legilor justiției dacă nu presa care se consideră de dreapta?

Ziare.com

Ziare.com, celebrul site de propagandă anti-PSD ne spune că “DNA a fost pulverizat. Între destructurare și nulitate”:

Mai este DNA?, întreba profetic în urmă cu câteva săptămâni Liviu Dragnea. Ei bine, de la publicarea Ordonanței lui Tudorel Toader, primită în plic de la Dragnea și Tariceanu, răspunsul afirmativ se mai referă doar la pereți și la firma de la ușă. Atât a rămas dintr-un DNA destructurat prin probabil cea mai mizerabilă și neconstituțională mișcare văzută vreodată în sistemul judiciar românesc.

Ordonanța lui Toader pune mari probleme de funcționare pentru toate parchetele deoarece schimbă regulile de numire, de detașare, de vechime, nu este clar cine și în ce condiții mai rămâne pe funcții. Dar lovit cu adevărat în plin este DNA, printr-o prevedere care a fost inițial trecută cu vederea.

Deci, deși Toader a fost la consultări cu Comisia de la Veneția, Dragnea și Tăriceanu au dat OUG-ul. S-a înțeles?

Și… această “mișcare” este mizerabilă și neconstituțională. “Cea mai” din toată istoria României. Capisci?

Digi 24

Digi24 ne anunță că “Ordonanța care modifică legile justiției produce un cutremur în sistemul judiciar. După o aşteptare de 30 de ore, ordonanţa a fost publicată. Şi susprizele sunt de proporţii. Prima consecinţă a ordonanţei va fi că niciun procuror DNA nu-şi mai poate desfăşura activitatea.

G4Media

G4Media ne anunță cam același lucru ca toată presa de “dreapta”: “Noua lege de organizare judiciară combinată cu OUG-ul lui Tudorel Toader riscă să arunce în aer activitatea DNA / Un mic detaliu strecurat în lege cu potențial distrugător asupra dosarelor de corupție / CSM, așteptat să dea o decizie de interpretare.

De unde disperarea?

A, pleacă de la DNA procurorii aduși pe ochi frumoși? Și e de rău? De ce?

Și ne mai mirăm de ce unii sunt spălați pe creier când ei nu se informează decât dintr-o anumită parte a presei, care prezintă toți același lucru, ca la ordin. Dar nu, ei sunt cei corect informați…

De ce deranjează acel articol?

Site-ul luju.ro explică ce e cu acel articol care a deranjat “dreapta” din presă: “GATA CU AMATORISMUL – Prin OUG 92/2018, Guvernul pune capăt fluxului de procurori aduși peste noapte de la parchete de judecătorii, direct la marea corupție. Nu mai pot rămâne la PICCJ, DNA și DIICOT procurorii care nu au 10 ani vechime și grad profesional de curte de apel. Procurorii care nu îndeplinesc aceste condiții își încetează activitatea. Se așteaptă ca ‘vedetele DNA’ aduse de Kovesi să-și ia tălpășița.

Deci, ce e mai bine? Să avem un DNA plini de amatori? Sau să avem un DNA “impotent” pentru o scurtă perioadă, după care să fie umplut cu oameni competenți și profesioniști?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *