DNA și campaniile de marketing

Esența: Interviul din New York Times, o ultimă încercare a șefei DNA Laura Codruța Kovesi de a rămâne în funcție. “Expert anticorupție” cu probleme de logică. Teoria conspirației.

New York Times (NYT) și politica

Deși ziarul se consideră neutru, din anul 1960 și până în prezent, NYT nu a mai susținut niciun candidat republican la prezidențiale, ultimul republican fiind Dwight D. Eisenhower în anul 1956.

Chiar recent, într-un articol scris de David Brooks, se vorbește despre eșecul anti Trump: “Over the past year, those of us in the anti-Trump camp have churned out billions of words critiquing the president. The point of this work is to expose the harm President Trump is doing, weaken his support and prevent him from doing worse.”

De ce simte nevoia DNA să fie lăudată într-un ziar internațional?

Pentru că nu despre DNA este vorba. Ci despre Laura Codruța Kovesi și PSD. Un “război” intern, care se vrea “rezolvat” cu ajutorul lui “mami și tati”. Șefa DNA are nevoie ca acest articol să fie preluat de presa din România.

Aproximativ 70% din articol nu este despre DNA sau Kovesi, ci despre cât de “corupt” este Dragnea, despre “oameni aduși cu forța la miting-ul PSD“, despre “politizarea” Curții Constituționale, despre “independența procurorilor”, despre “amenințări la adresa statului de drept” și despre faptul că “statul paralel” este doar o “conspirație”.

Restul de 30% reprezintă doar laude la adresa DNA, despre cât de speriat este Cristi Danileț de “pierderea independenței sale ca judecător”, precum și aberații spuse de Laura Ștefan (detaliate mai jos).

“Expertul anticorupție” cu probleme de logică

Da, este vorba despre Laura Ștefan, coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum. Fundația este finanțată din multe surse, printre care și Open Society Foundations. Dacă nu știi nimic despre această fundație, află că a fost înființată în anul 1979 de către nimeni altul decât George Soros.

Dar, să revenim la problemele de logică ale doamnei Laura Ștefan. Aceasta a afirmat: (despre Liviu Dragnea și PSD) “Now, she said, they are following the examples of Poland and Hungary — using legal means to undermine the rule of law itself.”

Traducerea ultimei părți a frazei: “folosind mijloace legale pentru a submina statul de drept însuși“.

Cum poate fi subminat statul de drept folosind mijloace LEGALE?

Conform DEXONLINE: SUBMINÁ, subminez, vb. I. Tranz. A ataca, a lovi (indirect, pe ascuns) pentru a slăbi, a compromite, a zădărnici sau a nimici o acțiune, o realizare (a unui adversar). – Sub1- + mina.

Deci, cum poate un mijloc legal ataca/lovi statul de drept? Adevăratul stat de drept…

Teoria conspirației

După cum spuneam, în spatele “expertului anticorupție” se află deja celebrul George Soros. Nimeni altul decât cel mai mare dușman al președintelui SUA, Donald Trump.

Având în vedere cele prezentate, putem formula o “suspiciune rezonabilă”, ca să citez un clasic în viață?

New York Times, ziar anti Trump, publică un articol despre DNA, folosindu-se de un om dintr-un ONG finanțat de George Soros, în care o laudă pe Laura Codruța Kovesi și denigrează PSD-ul, partid care s-a declarat anti Soros, acesta avându-l ca inamic pe Trump.

Teoria conspirației nu mai arată a conspirație.

PS.: Achitările DNA ne facem că nu le vedem?

PPS.: Rule of Law înseamnă în primul rând respectarea Constituției!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “DNA și campaniile de marketing”