Diaspora, hai acasă la vot dacă vreți binele țării!

Esența: Cei din diaspora, dacă vor binele țării, de ce nu sunt acum în țară?

Diaspora pe 10 august

În data de 10 august 2018 se anunță un mare protest. Mare. Mare de tot! Cică 1.000.000 (un milion) de români din diaspora s-ar întoarce în țară special ca să protesteze în Piața Victoriei împotriva “Ciumei Roșii”.

Bine, nu contează că Primăria Capitalei n-a aprobat protestul milionului din motive evidente, învățate la fizică în clasa a VII-a. Nu poți umple un spațiu cu un volum mai mare decât permite acel spațiu. Mergem mai departe…

Reacții

Isterie mare și înjurături la adresa Gabrielei Firea. Cum și-a permis să interzică dreptul oamenilor de a protesta? Cum și-a permis să cenzureze “vocea poporului”?

Nu contează că cei mai vocali dintre susținătorii protestului sunt chiar… locuitori ai Bucureștiului! Diaspora? Sunt și destui români plecați în străinătate, nemulțumiți de actuala coaliție, dar nu sunt la fel de mârlani ca cei din țară. La fel cum sunt și destui români în diaspora care sunt mulțumiți de PSD-ALDE, sau complet indiferenți. Ba chiar, s-ar putea ca aceștia să fie mai numeroși (având în vedere că foarte mulți au plecat din cauza lui Băsescu).

Mi-e greu să cred că cei din afara țării sunt complet străini de abuzurile din România. Mi-e greu să cred că toți românii din diaspora s-ar lăsa manipulați de propagandă.

Hai la vot!

A existat (și încă mai apare din când în când) ideea votului exprimat exclusiv pe teritoriul țării, așa cum se întâmplă și în alte țări civilizate. Această idee a stârnit un interes destul de mare, fie că unii au fost de acord, fie că alții au înjurat copios.

Dar, întreb și eu, dacă locuiești în afara țării de vreo 15, 20, 25 de ani, ce legături mai ai cu țara? Doar speranța că te vei reîntoarce cândva? Atunci când va fi mai bine?

Atunci, te întreb de ce nu ai rămas TU în țară ca să lupți ca să fie mai bine? De ce ai plecat să-ți fie ție bine, dar i-ai lăsat pe alții să repare ce au stricat generațiile trecute?

Diaspora, dacă vreți binele țării, veniți acasă! Veniți și luptați pentru viitorul acela frumos la care acum doar visați!

Veniți să protestați, veniți să votați, dar veniți și să stați și să munciți pentru viitorul țării!

Dacă doar veniți să protestați și apoi plecați, ce-ați rezolvat?

Update: Miting-ul a fost aprobat. Cei care vin special pentru protest sunt așteptați să pună și osul la dezvoltarea țării.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Diaspora, hai acasă la vot dacă vreți binele țării!”