Rezist: despre hashtag și protestul “diasporei”

Esența: Hashtag Rezist a confiscat mitingul diasporei. Oficial! Mă întreb dacă nu cumva ăsta a fost scopul real încă de la început?

Protestul “diasporei”

După cum am mai spus și într-un articol precedent, protestul “diasporei” nu pare al diasporei.

În data de 10 august sunt așteptați circa 1 milion (fără râsete, da?) de români din străinătate să protesteze în Piața Victoriei.

Sunt curios, chiar foarte curios, câți vor veni din afara țării și câți vor fi protestatarii de meserie?

Un alt protest neautorizat

Emanuel Cioacă, președintele Federației Românilor de Pretutindeni, într-o intervenție telefonică la Antena 3, a declarat că nu își mai poate asuma calitatea de organizator al mitingului diasporei din 10 august:

Pe 10 august voi fi prezent în Piața Victoriei ca persoană fizică. Nu pot să îmi asum să mai fiu organizatorul mitingului deoarece am primit raspunsul referitor la cererea noastră de aprobare a mitingului mult prea târziu.

Am cerut pe email Primăriei Capitalei să ne trimită protocolul să îl vedem și noi, dar nu l-am primit. Era normal să îl citim și să îl semnăm. Nu mi se pare normal să intru în posesia acestui act chiar în ziua mitingului.”

Deci, organizatorul marelui protest nu și-a găsit timp să semneze protocolul? Pe bune?

Chiar el întreabă “De ce Primăria a răspuns după 33 de zile? 

Îl întreb și eu, în 33 de zile n-a reușit să-și facă timp să semneze o hârtie? Dacă este atât de ocupat, de ce s-a mai implicat în organizare? Bine că va fi la protestul organizat de el, dar neasumat nici măcar de organizator.

Oare l-a speriat nebunul în libertate? Oare se sperie de violențe? Întreb pentru că, într-un final, a primit protocolul. Ce l-a oprit să-l semneze?

Care este legătura cu rezist?

Lăsând la o parte ridicolul organizatorului protestului, în ultima perioadă am fost asaltat pe facebook de evenimente legate de protestul din 10 august.

După cum am bănuit și în articolele precedente despre acest subiect, protestul diasporei nu va fi al diasporei. De ce? Pentru că protestatarii hashtag rezist vor confiscarea protestului. De fapt, au căutat doar să creeze o emoție (sună cunoscut?) ca să justifice încă un protest.

Nu le-a mers cu plăcuțele suedeze, nu le-a mers cu Kovesi, nu le-a mers nici cu legile justiției.

Am ales 3 dintre aceste evenimente:

  • Unul cheamă 1 milion de oameni;
  • Altul anunță că vin 3 milioane;
  • Iar al treilea bagă și lozinca cu “Corupția Ucide”.

Pe lângă acestea 3, mai erau destule evenimente. Exagerat de multe. Ce putem observa? Disperare. A cui? A celor de la hashtag rezist.

De ce hashtag rezist?

De-aia:

Rezist împreună cu diaspora
Rezist împreună cu diaspora

Toate cele 4 evenimente au în comun un singur lucru: membrii, simpatizanți ai hashtag rezist care locuiesc în România! Nu în străinătate. Da, sunt și câțiva care locuiesc în afara țării, dar sunt puțini.

Se putea să nu se implice și hashtag rezist? Nu, pentru că ei doar asta au dorit! Să genereze o emoție pentru a protesta pe 10 august.

Ce-i drept, emoția diasporei nu prea există. Este mai mult o “discuție” contradictorie, din care nu puteau lipsi înjurăturile, între diaspora și diasporezi. Ce sunt diasporezii? Cei care pun botul la toate manipulările propagandei și care, în loc să-și vadă de viața lor, nu mai pot trăi în străinătate din cauza PSD-ului.

Ce va fi?

Mai are rost să menționez faptul că atât USR cât și PNL și-au anunțat prezența în Piața Victoriei în data de 10 august?

Protestul nu va fi altceva decât un alt protest neautorizat prin care se încearcă dărâmarea Guvernului.

Vor fi mulți? Probabil.

Vor fi mulți care locuiesc în țară? Cu siguranță!

Va ieși cu violențe? Nu cred, dar nu este exclus. Poate atunci va fi generată emoția căutată de hashtag rezist?

Totul va depinde de autorități.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *