Declarație de dragoste (dubla măsură – episodul 2)

Pare că în ultimele zile nu mai există niciun alt subiect în afară de “Laura Codruța Kovesi – procuror șef european. Așadar, ca să fim în trend, și cum astăzi este ziua îndrăgostiților, am “compus” o “declarație de dragoste” * despre cum ar trebui să arate realitatea dacă unii nu ar aplica dubla măsură.

* Articolul este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Să visăm încă mai avem voie, nu?

Klaus Werner Iohannis

O declarație de dragoste de la Președinte către DNA:

“Avem – oare a câta oară? – un scandal în spațiul public și cred că, de data aceasta, destul de multă lume se așteaptă să-mi expun opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte. Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze Direcția Națională Anticorupție și conducerea acestei direcții.

După părerea mea, această încercare este una jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau această încercare de atac din partea unor penali, este de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună.”

Sursa: Hotnews

Laura Codruța Kovesi

O “declarație de dragoste” a fostului procuror-șef DNA:

“Nu se falsifică probe în DNA, pentru oricine încalcă legea se iau măsurile legale. Nu cred că acest atac este întâmplător. Asistăm la un festival disperat al inculpaților, în care persoane trimise în judecată, condamnate, spun neadevăruri, părți de adevăr. Nu e vorba de Kovesi sau procurorul șef al DNA. DNA nu este un om, este o instituție și cred în acest lucru. Acest atac nu este despre Kovesi, ci despre procurorii care și-au făcut treaba în ultimii ani și vizează îngenuncherea statului român, umilirea societății. De ce suntem atacați? Că ne-am făcut treaba. Justiția este într-un asalt de peste un an de zile. Dacă ne uităm cine atacă, vedem inculpați condamnați, trimiși în judecată, oameni care au bani, resurse, posibilități și doresc decredibilizarea actului de justiție. Azi, se pare că nu e atât de grav dacă ești acuzat sau condamnat.”

Sursa: Mediafax

Ludovic Orban

O “declarație de dragoste” a președintelui PNL către popor:

Nu mai candidez. Nu am încasat niciun leu. Deodamdată nu am dezamăgit pe nimeni. Instanţa decide dacă o persoană este sau nu nevinovată. Cariera nu mi s-a oprit aici. Eu nu mă joc cu viaţa politică şi cu activitatea publică. Atâta timp cât sunt implicat intr-un proces de natură penală nu pot să mă prezint în faţa cetăţenilor să le cer votul. Mă simt într-un fel neîndreptăţit dar nu pun în niciun fel la îndoiala activitatea pe care o desfăşoară DNA.”

Sursa: Mediafax

Declarație de dragoste (esențialul)

Mai jos am adunat esențialul din fiecare “declarație de dragoste”. Cam așa ar trebui să arate acum realitatea dacă unii nu ar aplica dubla măsură:

“Niște penali fac o încercare disperată să atace… această încercare este una jalnică și neconvingătoare… iar acest atac, sau această încercare de atac din partea unor penali… pentru oricine încalcă legea se iau măsuri legale. Nu cred că acest atac este întâmplător. Asistăm la un festival disperat al inculpaților, în care persoane trimise în judecată, condamnate, spun neadevăruri, părți de adevăr… justiția este într-un asalt de peste un an de zile. Dacă ne uităm cine atacă, vedem inculpați condamnați, trimiși în judecată, oameni care au bani, resurse, posibilități și doresc decredibilizarea actului de justiție. Nu mai candidez… instanţa decide dacă o persoană este sau nu nevinovată… eu nu mă joc cu viaţa politică şi cu activitatea publică. Atâta timp cât sunt implicat intr-un proces de natură penală nu pot să mă prezint în faţa cetăţenilor să le cer votul.”

Bonus

O variantă mai scurtă pentru o “declarație de dragoste”: #FărăPenaliÎnFuncțiiPublice!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Declarație de dragoste (dubla măsură – episodul 2)”