Declarația surpriză a lui Teodorovici

Esența: Declarația surpriză a lui Teodorovici dată la Antena 3 m-a șocat. Ministrul Finanțelor vorbește clar și răspicat despre oameni infiltrați la proteste.

Cuvânt înainte

Despre Eugen Teodorovici s-au zis multe. Inclusiv că ar fi un securist infiltrat în PSD. După părerea mea, Eugen Teodorovici este doar un om cu gândire liberală rătăcit într-un partid social democrat.

Declarația surpriză a lui Teodorovici

Nu am urmărit în direct interviul susținut de Ministrul Finanțelor la Antena 3 în data de 14.08.2018, dar am citit un pic mai devreme un articol de pe news.ro și am rămas surprins. M-a șocat declarația surpriză a lui Teodorovici:

Fiind de foarte mulţi ani în administraţie, aşa ceva nu am mai văzut. (…) Este o situaţie la care nu credeam că se va ajunge în România (violenţele de la protestul din 10 august – n.r.) O stare de tensiune, de conflicte şi care, din păcate, văd că se întreţin în mod continuu şi din ce în ce mai accentuat. Mă uit în zona guvernamentală şi mă uit la cei care sunt în Piaţă, clamează anumite lucruri. E o nemulţumire, este liber să conteste, dar până la o anumită limită, pentru că trebuie să ne fie foarte clar – un Guvern nu mai trebuie schimbat altfel decât la vot. (…) Dacă dăm dovadă încă o dată că ne schimbăm guvernele în alt mod decât prin vot, atunci foarte clar e o slăbiciune pentru cei de afară care pot avea interese.

Dacă ministrul de Finanţe sau Guvernul aplică o măsură care este contrară interesului unor anumite companii din România şi din lume, cine poate să creadă că acele companii nu vor avea un interes să aducă în stradă câţiva instigatori, cu potenţialul financiar pe care îl au şi nu numai, pentru a instiga, pentru a crea o problemă falsă? Este o ipoteză care se poate întâmpla. (…) Nu se schimbă Guvernul în stradă. Guvernul se schimbă la vot democratic.

Ce pot să zic?

Doar BRAVO! În sfârșit, un membru al Guvernului vorbește clar și răspicat despre fapte pe care societatea le-a văzut și criticat de mai multe ori. Adevărata societate, nu “societatea civilă” a lui Iohannis.

Să nu uităm de “bossulică” de la Raiffeisen care a fost prezent în februarie 2017 în Piața Victoriei împotriva OUG 13. Dacă un CEO și-a permis să protesteze, de ce nu ar trimite și niște angajați în piață? Și câte cazuri au apărut în spațiul public în februarie 2017… oameni obligați să meargă la protest ca să nu-și piardă jobul.

#Rezistenții au susținut că la mitingul PSD au fost aduși oameni “cu japca”, dar s-au făcut că nu văd ce s-a întâmplat la protestele #rezist.

Repet, declarația surpriză a lui Teodorovici m-a șocat. Și e bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *