Declarația lui Liviu Dragnea ne dă speranțe (video)

Esența: Despre legea offshore – declarația lui Liviu Dragnea de duminică seară ne dă speranțe tuturor românilor care nu mai vrem să fim o țară de mâna a treia.

Legea offshore

În mijlocul scandalului din interiorul PSD dintre Gabriela Firea și Liviu Dragnea, liderul PSD face o declarație care ne dă speranțe.

Acum câteva zile am pus o întrebare, dacă “Liviu Dragnea va ceda până la urmă?” în cazul legii offshore. Avem și un răspuns oficial.

Declarația lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a vorbit duminică seară la Antena 3, în cadrul emisiunii ”Subiectiv”, despre legea Offshore:

La mine a venit CEO-ul de la OMV, iar a doua zi președintele de la Exxon. Subiectul a fost legea offshore, a fost o discuție tensionată. Și-au exprimat dorința de a-și continua investițiile în Marea Neagră. Le-am spus că poziția mea de vara trecută nu s-a schimbat. România trebuie să câștige financiar suficient și un procent însemnat din această afacere, pentru că este vorba de o resursă naturală a României. Economia noastră trebuie să beneficieze în următorii 30 de ani de gaze din resursele noastre și să fim independenți energetici.”

#ÎntâiRomânia

Avocatul Dan Chitic, organizatorul mitingului din data de 16 septembrie 2018, a declarat pe pagina sa de facebook:

M-am întâlnit cu Liviu Dragnea. La ieșirea de la A3. Normal, nu am pierdut ocazia și l-am întrebat de legea gazelor din offshore.

Mi-a spus: ‘Nu voi ceda!’

Vreau să îl cred.

Am nevoie să îl cred!

După declarația lui Liviu Dragnea, avocatul a mai scris o postare:

Dragnea a confirmat în direct ce mi-a spus înaintea emisiunii:

‘Nu voi ceda pe legea gazelor offshore!’

Doamne ajută!

Presiunea societății civile dă roade!

#ÎntâiRomânia! #ResurseleRomâneștiRomâniei! #PânăLaCapăt!

‘Noi nu negociem. Mi-au spus ceea ce era firesc să spună că după ce vor vedea forma finală a legii vor lua o decizie dacă vor continua investițiile sau nu. Noi vom continua cu legea, cum am spus, și procentul de 50% din producția de gaze să se tranzacționeze pe piața din România, să nu se ducă spre 100%, s-a stabilit că rămâne la 50%’, a mai spus Dragnea.

‘Eu nu vreau să acuz pe nimeni, dar în presa asta cu epoleți s-a discutat că ia uite scrisoarea lui Giuliani e un lobby, nu erau adevăruri, și ăla e un rău. Dar e bine când se face un lobby pe legea asta?! Indiferent ce presiuni s-ar face asupra mea, asupra partidului, eu sunt absolut convins că parlamentarii noștri nu vor ceda. Legea e la Senat, primă camera sesizată, vreau ca în trei săptămâni să fie adoptată. De ce a întors-o Iohannis? De ce nu a vrut Iohannis, dacă pentru el era un subiect important? De ce nu a vrut să se discute în CSAT? Putea el să o facă.’, a spus Dragnea.

Deci, cine nu vrea binele țării?

Miza legii offshore este uriașă. Atât de uriașă încât și SUA și Rusia ne vor “binele”. Adică să-l ia pentru ei, iar noi să rămânem o colonie cuminte și obedientă.

Ei bine, declarația lui Liviu Dragnea ne dă speranțe nouă, tuturor românilor care nu mai vrem să fim o țară de mâna a treia.

După toată manipularea cu protestul “diasporei” din 10 august, după tot circul din interiorul PSD-ului, după toate blocajele făcute de Iohannis, cine vrea și cine nu vrea ca noi (ca țară) să beneficiem de propriile noastre resurse?

Oricât de antipatic ar fi liderul PSD pentru unii, pentru mine declarația lui Liviu Dragnea îmi dă speranță că România poate avea un viitor frumos.

Mai rămâne doar un pas: să treacă legea offshore. Hai că se poate!

PS. Pentru mine nu contează numele. Contează doar ca România să aibe un viitor bun. În locul lui Dragnea puteau fi Iohannis sau Cioloș. Doar că n-au fost.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Declarația lui Liviu Dragnea ne dă speranțe (video)”