De 4 iulie (“ziua Americii”) make Romania great again!

Esența: Cu ocazia zilei de 4 iulie (“ziua Americii”) ar trebui să luăm exemplu de la americani și de la alte state ale lumii și să ne punem țara pe primul loc.

În primul rând

Știu că nu există termenul “ziua Americii”, de aceea este pus între ghilimele.

Cu ocazia zilei de 4 iulie, vreau să urez protocolarul “La mulți ani” Statelor Unite ale Americii, dar…

Dacă tot este o zi specială (și cum până la 1 Decembrie mai este mult), hai să luăm exemplu de la americani și să ne vedem de propriul interes.

De 4 iulie, americanii sărbătoresc “Ziua Americii”

Noi, românii, ce sărbătorim de 4 iulie?

Că pare că suntem mai dezbinați ca niciodată. Suntem împărțiți în stânga și dreapta, în pro europeni și anti europeni, în comuniști și naziști, în proști și idioți, în spălați pe creier și manipulați; și lista poate continua, din păcate.

Să sperăm ca, măcar până la ziua României, dezbinarea aceasta va fi remediată.

Să luăm exemplu de la americani

Sloganul președintelui SUA în campanie a fost “Make America Great Again”. A fost criticat de populism, dar a câștigat alegerile și a început să pună SUA în primul plan. Astfel, până acum, “populistul” Trump și-a ținut promisiunile și a pus economia Statelor Unite pe primul loc în clasamentul priorităților.

La noi, după alegerile parlamentare din 2016, părea că alianța PSD-ALDE va pune economia României pe primul loc. Și, parțial, așa a fost. Zic parțial, pentru că investiții nu prea au existat decât în agricultură. În rest, prea puțin sau deloc. Și, deși măririle de salarii și pensii erau necesare, antreprenorii din România nu erau pregătiți sau dispuși să acorde și ei majorări de salarii. Și-așa riscăm să ne îndreptăm spre o criză economică; o criză care poate fi evitată dacă puterea ia în serios această posibilitate și va lua măsurile necesare.

Make Romania great again!

Un prim pas îl reprezintă situația gazelor din Marea Neagră. Parlamentarii trebuie să pună interesele economice ale României pe primul plan și să nu se lase influențați de unele companii direct interesate, sau de anumite ambasade.

Parlamentarii ar putea să-și pună o simplă întrebare: “Ce ar face Trump în situația asta?”.

Răspunsul este și mai simplu: ar pune țara pe primul loc!

Parlamentarii nu trebuie să fie genii în economie ca să înțeleagă importanța legii offshore. Trebuie doar să fie măcar un pic naționaliști și să fie egoiști în numele României.

Să luăm exemplu și de la alții

Conform Agerpres, Partidul Ecologist Român “solicită aplicarea unor cote de redevență practicate la nivel European, sau după modelul celor aplicate în Norvegia (78%), Marea Britanie (62-80%) sau Danemarca (64%) pentru resurse hidrocarburice similare.”

Nu cred că parlamentarii români vor avea curajul necesar să impună asemenea redevențe.

Totuși, să nu ne vindem ieftin!

PS. Klemm nu mai pleacă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “De 4 iulie (“ziua Americii”) make Romania great again!”