Dăncilă în plenul Parlamentului European, discurs fenomenal

Esența: Viorica Dăncilă a avut un discurs fenomenal în plenul Parlamentului European. Prim-ministrul României a informat întreaga UE despre abuzurile din justiția română și despre violențele din 10 august.

Frans Timmermans

Politrucul Timmermans tot politruc rămâne. Iar a aberat fără să spună nimic concret.

Conform Antena 3:

“Ultima dată am discutat statul de drept în România în februarie. Și astăzi am făcut un inventar.

Suntem conștienți că inițiativele autorităților române, reformele Codurilor Penale au dus la îngrijorări din partea multor actori, atât în interiorul, cât și în exteriorul României, dar și în Uniunea Europeană.

Foarte mulți români sunt îngrijorați că modificările produse la aceste legi poate să submineze justiția și lupta împotriva corupției. Comisia intervine pe baza unei analize și se angajează într-un dialog cu autoritățile.

În ceea ce privește legile Justiției, în ultimul an cele trei legi care datează din 2004 definesc statutul magistraților, judecătorilor și procurorilor, organizarea judiciară și organizarea și funcționarea CSM. Aceste legi au fost amendate de către Parlamemt. Opinia finală va fi făcută publică la finalul acestui an.

Parlamentul României nu a dat semne că ascultă de recomandările primite. Amendamentele au fost contestate în fața Curții Constituționale și se așteaptă sentințele la jumătatea lui octombrie.

Legile sunt cruciale pentru ca procurorii să investigheze și să trimită în judecată persoanele care se fac vinovate de corupție. Cer autorităților române să lanseze o anchetă asupra protocoalelor.

În ceea ce privește revocarea șefei DNA, activitatea acestei instituții a avut o evaluare pozitivă în luna ianuarie. Recomandăm autorităților române să ceară ajutorul Comisiei de la Veneția.”

Aha…măcar acum a pomenit despre protocoale. Dar cum? “Cer autorităților…” adică nu-și asumă nicio poziție politrucul. Despre orice altceva dă lecții, dar despre protocoale…

Viorica Dăncilă

În plenul Parlamentului European, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut un discurs fenomenal. Aceasta a vorbit despre abuzurile din România:

“Nu am venit să dau socoteală. Am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect.

Încep cu o întrebare esențială. Pentru cine vrem să construim un sistem de justiție viabil în România? Penru MCV, pentru magistrați? Evident că nu. Trebuie să facem pentru cetățeni. De la cetățeni trebuie să înceapă orice reformă de justiție.

Justiția trebuie să fie garanția că drepturilor cetățenești sunt respectate. Iar cine le încalcă – sancționat.

În ce fel a oprit MCV abuzurile asupra cetățenilor români? Nu am văzut nimic despre încălăcările omului, despre procotocoalele secrete. În baza acestor protocoale, milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete.

Nimic despre aceste lucruri în rapoartele MCV. Acest mecanism și-a ratat menirea pentru care a fost creat.

Cer oficial să se spună cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele și a omis din neglijență sau reacredință aceste realități de neconceput în Uniunea Europeană.

Dacă suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem.

În ultimii ani, peste 3000 de magistrați au fost chestionați de DNA. Pratic, jumătate dintre magistrați. Nu o spun doar eu, o spun asociațiile de magistrați din România.

Prin astfel de dosare contrafăcute au fost îndepartați din funcție un judecător al CCR și mulți alți judecători. În final, toți au fost achitați sau dosarele clasate, dar ei au fost îndepărtați.

Niciun decident politic nu mai intervine în numirea sau îndepărtarea judecătorilor.

Vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția.

Azi v-am informat oficial despre abuzurile din România. De acum nu se vor mai putea ignora aceste abuzuri.

Viorica Dăncilă despre violențele din 10 august

“Întrebați-vă de ce vi s-au ascuns aceste lucruri, daca totul era legitim și legal.

Despre mitingul din 10 august voi spune doar câteva cuvinte: este acuzată Jandarmeria Română pentru că a intervenit la un miting neautorizat la care oameni violenți au vrut să ocupe clădirea Guvernului.

Nu pot accepta sub nicio formă ca Jandarmeria Română să fie acuzată de proceduri practicate peste tot în Europa.

Nu interziceți României ceea ce este permis în alte state ale UE.

Vrem să vă fim parteneri egali, nimeni nu va putea întoarce România din parcursul său european.”

Bravo!

Scurt și cuprinzător.

Jos pălăria!

Și Norica Nicolai a avut un discurs fenomenal! Îl poți urmări aici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Dăncilă în plenul Parlamentului European, discurs fenomenal”