Dacian Cioloș, ghimpele din coasta lui Iohannis

Esența: Dacă Dacian Cioloș va candida la alegerile prezidențiale din 2019, Klaus Iohannis va avea mari probleme.

Cine este Dacian Cioloș?

Între 9 februarie 2010 și 1 noiembrie 2014 a fost comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, iar între  și 

Iar pentru cei care încă n-au aflat, Dacian Cioloș este acel prim-ministru care a fost votat de toți parlamentarii să conducă Guvernul, după ce Victor Ponta și-a dat demisia la sfârșitul lui 2015.

Despre candidatura la alegerile prezidențiale

Site-ul ProTV a relatat o declarație a lui Dacian Cioloș:

Principalul nostru obiectiv este, pe de o parte, să folosim toate alegerile pe care le avem în următorii doi ani ca să ne promovăm proiectul politic pe care noi îl propunem românilor şi vom folosi toate alegerile pentru asta, dar în acelaşi timp pentru noi este esenţial ca viitorul preşedinte al României să fie un preşedinte care împărtăşeşte valorile şi principiile care le împărtăşim noi, care credem că sunt bune pentru România şi vom contribui prin soluţia cea mai bună. Pornind de la principiul acesta, de la ideea aceasta, vom decide care este soluţia cea mai bună. Aşa cum am spus, sau un candidat al nostru sau să susţinem un candidat, vom discuta lucrurile astea. În ce mă priveşte, eu sunt gata să îmi asum orice decizie pe care o va lua partidul pentru a putea să promovez principiile şi valorile în care cred şi programul politic.

Deci, o candidatură la prezidențiale nu este exclusă.

Ghimpele din coasta lui Iohannis?

Mergând pe această idee, să zicem că Dacian Cioloș va candida la alegerile prezidențiale.

Acest lucru ar însemna dezastru pentru Klaus Iohannis.

De ce?

Pentru că amândoi ar lupta pentru voturile aceluiași electorat. Adică acei oameni care sunt anti PSD, pro cătușe și nu văd problema protocoalelor secrete ale SRI-ului.

Dar, până la anul mai este mult…

Prin analogie, putem spune și despre Liviu Pleșoianu că este ghimpele din coasta PSD-ului. Subiectul l-am dezvoltat într-un articol separat.

PS. Oare cine l-ar vota pe Dacian Cioloș, susținut de USR, partid care manipulează opinia publică?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Dacian Cioloș, ghimpele din coasta lui Iohannis”