Dacian Cioloș apostrofat de presă. Ciolofanii reacționează

După ce câțiva europarlamentari au râs la discursul lui Dacian Cioloș iar presa “dă dreapta” l-a apostrofat pe fostul premier, ciolofanii (fanii lui Cioloș) au sărit în apărarea acestuia.

Dacian Cioloș în Parlamentul European

“În grupul Renew Europe veți avea un partener. Vă propunem chiar de la început și propunem partenerilor noștri pro-europeni proiectul unei conferințe pentru viitorul Europei în care să gândim modul în care să putem aduce Europa mai aproape de cetățeni. În care să putem să ne asigurăm că nu negocierile de culise sunt cele care determină figurile proeminente care trebuie să conducă Europa, ci cetățenii pot să se exprime din acest punct de vedere. Veți avea susținere din partea…”

Și apar râsetele.

Iar David-Maria Sassoli (noul Președinte al Parlamentului European) întreabă “What have we seen here?” (Ce-am văzut aici?)

După care Dacian Cioloș încearcă să continue:

“Asta o să facem, dragi colegi…” [întrerupt iar de David-Maria Sassoli – inteligibil]

“Asta o să facem împreună pentru că trebuie să dăm posibilitatea… pentru ca ceea ce spunem în acest Parlament să și facem în relație cu cetățenii. Și veți avea în Renew Europe un partener pentru acest proiect. Mulțumesc.”

Discursul integral

Sublim…

După ce chiar Dacian Cioloș a participat la negocierile de culise pentru funcțiile de la vârful Uniunii Europene, acum, de la tribuna Parlamentului, condamnă aceste practici și susține o “apropriere de cetățeni”.

Pe bune? Există vreo definiție mai clară de atât pentru cuvântul “politruc”?

Ce este și mai sublim?

Reacția ciolofanilor la articolele din presa care până mai ieri îl susținea pe Dacian Cioloș, iar acum l-au…”apostrofat”.

G4Media, Capital și Hotnews sunt doar câteva dintre site-urile care l-au “apostrofat” pe Dacian Cioloș pentru acest discurs.

Însă cele mai tari reacții sunt de la ciolofanii care au urmărit până ieri Digi24. De ce zic că au urmărit? Pentru că în proporție foarte mare au “amenințat” că dau unfollow la pagină pe motiv că “Digi24 este noua Antena 3”?!?

Sfârșitul lui Dacian Cioloș?

Gata? Presa “dă dreapta” și-a luat mâinile de pe “noul Macron”?

Interesante coincidențele, nu?

PSD-ul lui Dăncilă nu mai este atacat de această parte a presei, în timp ce Dacian Cioloș este.

Trăim vremuri…dubioase. Oare?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *