Cuvântul lui Dragnea nu mai valorează nimic…

Esența: Americanii spun că, pentru ei, cuvântul lui Dragnea nu mai valoarează nimic. Și e foarte bine pentru români! Cu o singură condiție…

Americanii sunt nemulțumiți

Da, este vorba despre legea offshore. Din nou. Parcă ar fi un joc de ping-pong.

Conform stiripesurse.ro:

După doar două săptămâni, deputaţii PSD au depus amendamente la legea offshore care nu au fost deloc pe placul investitorilor americani, ale căror beneficii erau substanţial reduse faţă de forma adoptată de Senat. Potrivit surselor politice, amendamente ar fi venit direct de la cabinetul lui Liviu Dragnea, cu doar câteva ore înainte de adoptarea acestora în comisiile de specialitate.

Dacă nu e clar ce anume l-a făcut pe Liviu Dragnea să se răzgândească şi să-şi încalce promisiunile făcute la întâlnirea cu Rick Perry, e limpete că atitudinea liderului PSD i-a nemulţumit profund pe americani. Atât de profund încât ambasadorul Hans Klemm nu s-a sfiit să le spună invitaţilor de la un eveniment organizat marţi seara că pentru americani cuvântul lui Dragnea nu mai valorează nimic.

Interesantă a fost şi atitudinea UDMR, care cu o zi înainte de votul în plen se părea că va asigura majoritatea de care PSD avea nevoie. Maghiarii s-au răzgândit în ultimul moment, susţinând că mai au nevoie de explicaţii. Potrivit unor surse politice, în noaptea dinaintea votului s-au purtat tratative intense pentru a se obţine această amânare, cu intervenţii direct din SUA la liderii UDMR.

Despre cuvântul lui Dragnea

Deci, dacă pentru americani cuvântul lui Dragnea nu mai valorează nimic, ce să înțelegem?

Dacă e așa, e foarte bine pentru români! E un proverb pe care americanii sigur îl știu: “one man’s trash is another man’s treasure”.

Dacă pentru americani cuvântul lui Dragnea nu mai are valoare, pentru români începe să valoreze cel puțin vreo 40 miliarde de Euro!

Cam atât ar câștiga România de pe urma legii offshore în forma dorită de Dragnea.

Singura condiție, să nu mai avem trădiceni…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *