Cum l-a jignit Adrian Năstase pe Liviu Pleșoianu

Fostul Prim-ministru al României, Adrian Năstase, a scris pe blogul său personal un articol cu titlul “Congresul PSD. Câteva gânduri”, prin care i-a jignit pe Liviu Pleșoianu și pe susținătorii acestuia.

Adrian Năstase despre o parte a electoratului PSD

Fostul Prim-ministru al României a scris pe blogul său personal următoarele:

“Mi se pare interesantă și utilă creșterea lui Liviu Pleșoianu. Un partid mare, cum este PSD, trebuie să acopere prin liderii săi atât electoratul de centru-stânga, cât și pe cel de stânga tradițională, cu o componentă națională mai pronunțată. Liviu Pleșoianu se poate adresa acestor alegători de stânga, mai radicali.

Așadar, creșterea lui Liviu Pleșoianu este “interesantă și utilă”. Pentru cine este utilă?

Ne spune tot Adrian Năstase: “Liviu Pleșoianu se poate adresa acestor alegători de stânga, mai radicali.”

Deci, în viziunea fostului Prim-ministru, ascensiunea lui Liviu Pleșoianu ar fi utilă TOT pentru PSD.

Numai că…

Acei alegători numiți de Adrian Năstase “de stânga, mai radicali” nu sunt de fapt nici de stânga, nici radicali. Eu, personal, sunt un liberal de centru (uneori de dreapta, alteori de stânga, în funcție de situație) și ca mine mai sunt destui. Trebuie doar să-i observi cum gândesc pe rețelele de socializare.

Alegătorii “de stânga, mai radicali” nu vor vota PSD-ul pentru că au votat deja împotriva PSD-ului. Sunt fix (o mare parte dintre) alegătorii USR-ului!

A, că ei se consideră de dreapta, că nu vor să recunoască, de fapt, că la fiecare câteva înjurături mai bagă și o expresie de genul “statul nu face aia” sau “să ia statul măsuri” sau…s-a înțeles, da?

Revenind

Liviu Pleșoianu se află în creștere pentru că este printre puținii care încă au păstrat acel discurs care a făcut ca PSD-ul să obțină un scor istoric în 2016. Și anume, discursul anti sistem, anti securiști, anti abuzuri.

Și nu, acest discurs nu este unul anti-european cum zice Viorica Dăncilă. Nu este nici măcar un discurs naționalist, cum zic alții.

Este un discurs LIBERAL! Este un discurs prin care Liviu Pleșoianu se poziționează împotriva abuzurilor (statului) și în favoarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Cui nu convine acest discurs? E o întrebare retorică, desigur.

Cum l-a jignit Adrian Năstase pe Liviu Pleșoianu

Și, de asemenea, cum ne-a jignit și pe noi, susținătorii lui Liviu Pleșoianu:

“Cred, în continuare, că e nevoie de reactivarea Institutului Șincai, pentru modernizarea doctrinei dar și pentru pregătirea unor cadre tinere. În momentul de față, nu se desfășoară nicio activitate în acel sediu, care este proprietatea achiziționată prin generozitatea mai multor membri de partid. Oare Liviu Pleșoianu nu ar fi potrivit ca director al acelui institut?

Institutul Social-Democrat “Ovidiu Șincai”

Din informațiile de pe site-ul oficial al institutului aflăm:

“Institutul Social-Democrat (ISD) ‘Ovidiu Șincai’ este o organizație non-profit de utilitate publică, înființat pe 4 iunie 2002. Fundația a fost înființată cu scopul declarat de a sprijini procesul de modernizare doctrinară, de a întări și dezvolta democrația în Romania și în lume, dar și cu scopul de a organiza cât mai eficient activitatea de învățământ și de perfecționare a resurselor umane, de a contribui la profesionalizarea clasei politice. Pe 5 iulie 2008, institutul a primit statutul de fundație de utilitate publică.”

Ceva nu se leagă…

Dacă Liviu Pleșoianu ar fi util în interiorul PSD, de ce trebuie scos afară (neoficial, desigur)?

Dacă Liviu Pleșoianu adună alegători “de stânga, mai radicali”, de ce să-l pună PSD-ul director al unui institut care se ocupă de sprijinirea procesului de “modernizare doctrinară”? Adică radicalismul ar fi de viitor?

Nu, nu este logic deloc.

Singura logică este asta: Liviu Pleșoianu încurcă. Și după ce Viorica Dăncilă a declarat că a fost plecată din țară și nu știe ce-i aia statul paralel sau că, de fapt, nu există, ne dăm seama și pe cine încurcă Liviu Pleșoianu.

#FieSăFim!

PS. Să-i aducem aminte doamnei Dăncilă ce spunea în octombrie 2018, chiar în plenul Parlamentului European. Oare va recunoaște cine i-a scris cu adevărat discursul?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 gânduri despre “Cum l-a jignit Adrian Năstase pe Liviu Pleșoianu”