CTP, analiza calității umane a lui Augustin Lazăr

Esența: CTP (Cristian Tudor Popescu), invitat în emisiunea “Jurnalul de Seară” din data de 1.11.2018, l-a criticat extrem de dur pe Augustin Lazăr.

Cuvânt înainte

Ieri spuneam că propaganda îl apără pe Augustin Lazăr, iar astăzi mă întreb ce dracului se întâmplă?

De regulă, nu prea mai ascult ce spune CTP (Cristian Tudor Popescu) decât atunci când vine vorba despre tenis. Că acolo le zice bine.

Când vine vorba despre politică, prefer să-mi păstrez neuronii intacți.

Însă astăzi m-a lovit la un neuron, în mod plăcut, dacă pot spune așa, un titlu de la Digi24: “C. T. Popescu: Ce bărbat este Augustin Lazăr? Câtă demnitate are în el să spună: de vină e o grefieră! 

Și mi-am zis: “Hopa… ce l-a lovit pe CTP? Ia să vedem despre ce e vorba”…

Și am deschis articolul. Și am dat play la videoclipul din articol. Și nu mi-am dat seama cum au trecut aproape cinci minute în care a vorbit CTP și nu m-a scârbit ceea ce zicea.

CTP despre Lazăr

Invitat în emisiunea “Jurnalul de Seară” din data de 1.11.2018, CTP l-a criticat extrem de dur pe Augustin Lazăr:

Analizăm niște ziceri în seara asta, da? Din punct de vedere… al calității umane…

Poate că tema care, iată, s-a conturat în seara asta fără să o fi programat… este omenia și neomenia. Da? Asta-i tema, nu sunt dracii. Dracii sunt tot timpul și vor fi… printre noi.

Augustin Lazăr… Ce spune domnul Augustin Lazăr? Procuror General… al României: ‘o grefieră a greșit și s-au strecurat acele documente, hârtii, în dosar, în dosarul meu de candidatură’.

Mai întâi… nu a spus ‘serviciul de grefă’, nu. N-a spus ‘grefierul’. Pentru că, în general, în vorbirea oficială, se folosește masculinul. Când se spune, nu se spune ‘ministră’, se spune ‘ministru’. Mă rog, există feministe, mișcări feministe, există și, mă rog, anumite curente de juriști, care spun ‘domne, ar fi bine să nu se reprezinte femininul prin masculin, pentru că nu-i corect’. Dar, deocamdată, așa se-ntâmplă.

Deci, n-a spus ‘un grefier’. A și precizat sexul. O femeie. Grefieră. Ce-nseamnă femeie? De ce-a spus ‘o grefieră’?

În primul rând, ar fi trebuit, vorbim de omenie și neomenie în seara asta, până să vorbim de legi, Procuror General și Miniștrii ai Justiției… prima ta grijă ar fi fost dimpotrivă, să nu spui nimic despre femeia aceea. Să n-o expui. Aceea este o amărâtă, prin comparație cu tine, da? E o grefieră, care muncește și ea, își ia salariul acolo. Tu ești ditamai Procurorul General al României sau, mă rog, erai aspirant atunci, și tu dai vina pe ea? Dai vina pe ea, domnule? Cum să faci așa ceva?…

Ce bărbat este domnul acesta? Câtă demnitate, câtă onoare are în el să spună că de vină este o grefieră?!

Adică, ce sugerează? E, femeia, ochi alunecoși, inimă zburdalnică, ținere de minte puțină, ce să facă, a greșit și ea, acolo… supusă greșelii, da?

Uite că, nu voiam să fac asta în seara asta, dar iată că facem niște analize de mesaj de manipulare…

Ei?

Cum să nu te ungă pe suflet când cineva din partea aceea de presă îl trage de urechi pe Augustin Lazăr?

Lăsând toată aprecierea deoparte, oare ce s-a întâmplat de a apărut schimbarea asta de atitudine?

Să fie de bine? Sau să ne așteptăm la o furtună mediatică după neutralitatea din prezent a unora?

PS. Poza de la articol prezintă un virus văzut de aproape. Am considerat că ar fi reprezentativă pentru calitatea umană a lui Augustin Lazăr. Părerea mea.

Update: CTP nu e singurul care pare întors la 180 de grade

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “CTP, analiza calității umane a lui Augustin Lazăr”