Cozmin Gușă, declarații surprinzătoare

Esența: Cristian Tudor Popescu nu este singurul care pare schimbat la 180 de grade. Îl mai avem și pe Cozmin Gușă care s-a apucat să dea declarații surprinzătoare.

Bate vântul schimbării?

Întrebam în articolul precedent, în care am vorbit despre analiza calității umane a lui Augustin Lazăr făcută de CTP, oare ce s-a întâmplat de a apărut schimbarea asta de atitudine? Să fie de bine? Sau să ne așteptăm la o furtună mediatică după neutralitatea din prezent a unora?

Cristian Tudor Popescu nu este singurul care pare schimbat la 180 de grade.

Într-un interviu de peste o oră acordat celor de la DcNews, Cozmin Gușă a făcut mai multe declarații care șochează nu prin natura lor, ci prin simplul fapt că ies din gura sa.

Cozmin Gușă

Pe rând, păstrând cele mai “savuroase” declarații la final.

Despre Tudorel Toader

Treburile mi se par ciudate. L-am întâlnit o dată, la mare, la un prieten comun. Am stat de vorbă cinci minute. Este un om echilibrat. Treburile care se întâmplă acum, răspunsurile destul de palide care se dau împotriva unei nedreptăţi pe care Tudorel Toader a făcut-o la adresa lui… Mie, ceva îmi spune că e şi altceva.

Eu nu îl consider pe Tudorel Toader prost deloc. A avut ceva în cap, atunci când a generat aceasta gafă. Eu cred că a făcut-o voit. Este un joc mult mai sofisticat decât cel pe care-l comentăm. În acelaşi timp, nu pot înţelege de la Lazăr dacă au fost 12 documente pe care le-a făcut o grefieră. Dacă Guşă sau Chirieac îşi face un dosar, şi-l face el singur. Asta e ceva care seamănă a altceva, dar încă nu ştiu ce.

Despre omul lui Soros din România

Probabil Dacian Cioloș care încearcă tot pe linia asta să progreseze în zona internațională, sigur Monica Macovei și restul, dar vorbeam de actorii cu apetență de lideri de partid sau prezidențiabili. Dintre prezindențiabili, cam atât aș vedea, pe Cioloș. În rest, sigur că putem găsi pe ici pe colo fel de fel de oameni, putem găsi oameni din societatea civilă care încă sunt nostalgici nu numai după banii lui Soros prin care și-au finanțat ONG-urile, dar și din relaționarea cu Soros și strategiile care li se impuneau și ei plini de convingre le recitau.

Despre Băsescu

Nici acum nu știu dacă nea Băse plănuia din 2004 să ia ciomagul să distrugă țara sau i-a venit ideea pe parcurs. (…) Sunt multe chestii, el refuză să discute despre momentele alea, eu am niște certitudini. Tot timpul m-am întrebat ce i-a schimbat scufița după ce a ajuns președinte. Am avut câteva răspunsuri: primul răspuns e George Soros, el a avut comunicări cu George Soros în decembrie 2004, înainte de a fi ales, despre care am aflat după, asta explică și felul în care pe la justiție am fost obligat s-o impun pe Monica Macovei pentru că restul n-aveau curajul și ne-am trezit consilier prezidențial cu șefa instituției Soros în România, cu Renate Weber.

Pe una din ele o detesta și nu spun pe care, pe alta n-o cunoștea.

Deci…

Prefer să nu intru prea mult în detalii legate de acest interviu, de ce la DcNews, de ce Cozmin Gușă, “de ce se întâmplă?”…

Bate vântul schimbării? Bate.

În ce direcție? Vom vedea.

Cert este că s-a produs o fisură mare în rândul “dreptei” și pare că unii vor să se salveze.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Cozmin Gușă, declarații surprinzătoare”