Cifrele care arată manipularea numită “diaspora”

Iar vin alegerile, iar se va isteriza diaspora că nu e lăsată să voteze. Sau poate că nu. Doar le-a oferit Guvernul trei zile de vot românilor din străinătate. TREI în… (vorba lui Despot). Ba mai au și dreptul să voteze prin corespondență. Ei bine, și ce dacă?

Mesajul ambasadei Marii Britanii la București

Am aflat de pe pagina oficială de facebook a ambasadei Marii Britanii la București că:

“În cadrul primei lor întâlniri de astăzi, ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, şi ministrul român de Externe, Ramona Mănescu, i-au felicitat pe cei peste 140.000 de cetăţeni români din Marea Britanie care s-au înregistrat deja pentru a obţine noul statut de şedere în Marea Britanie şi i-au încurajat pe restul românilor să se înscrie cât mai curând în acest proces uşor de accesat, care le garantează drepturile în Regatul Unit după Brexit.”

Rețineți numărul: Peste 140.000!

Alegătorii din diaspora care doresc să voteze în străinătate

De pe site-ul oficial al AEP – Vot în străinătate aflăm că:

“Alegătorii care doresc să voteze în străinătate, la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, se pot înregistra ca alegători în străinătate, prin intermediul unui formular on-line, până cel mai târziu la data de 11 Septembrie 2019, ora 23:59:59.

Oare câți s-or fi înscris?

Tot de pe site-ul oficial al AEP – Vot în străinătate aflăm că:

  • Pentru “alegător în străinătate la o secție de votare” numărul de cereri primite până în acest moment* este de: 25.408;
  • Pentru “alegător în străinătate prin corespondență” numărul de cereri primite până în acest moment* este de: 26.439;

Rețineți numerele: 25.408 + 26.439 = 51.847!

* Sintagma “până în acest moment” se referă la data și ora scrierii articolului, cu aproximativ 2 zile și 13 ore înainte de termenul limită pentru înscrierea pe listele din străinătate pentru votul prin corespondență sau pentru a fi trecut în listele permanente din secțiile de votare din afara țării.

Cum rămâne cu “diaspora nu e lăsată să voteze”?

Răspunsul e simplu: diaspora NU VREA să voteze! Bine, nu toată. Doar cea mai mare parte.

Comparând doar cifrele prezentate în articol, înțelegem că pentru votul prin corespondență sau pentru înscrierea în listele electorale permanente din străinătate s-au înscris 51.847adică nici măcar jumătate din numărul celor înscriși în Marea Britanie pentru statul de ședere în Regat (peste 140.000).

Deci, când Guvernul României îți creează condiții speciale de vot, tu, diasporez, să nu profiți de ele ca să nu mai stai la cozile care-ți aduc aminte de comunism?! Înseamnă că, ori ești masochist și-ți plac cozile, ori te doare adânc în spate de vot.

Oare acum realizează toată lumea manipularea și bullshit-ul din TOATE campaniile de până acum?

Sau se va repeta iar toată isteria?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Cifrele care arată manipularea numită “diaspora””