Cea mai mare miză a protestului din 10 august

Esența: Sunt mult prea multe coincidențe ca să nu vedem care este cea mai mare miză a protestului din 10 august: căderea Guvernului din cauza unei legi.

Cronologic

În data de 5 aprilie 2017, într-un articol cu titlul “BRUA. 40 mld. euro. Care este adevărata miză a gazului de la Marea Neagră. Ce discută Guvernul cu directorii OMV-Petrom-Exxon în spatele uşilor închise“, Ziarul Financiar scria:

Exploatarea gazelor în Marea Neagră se apropie cu paşi mai repezi decât se prevedea până acum, însă niciunul dintre cei care deţin astăzi puterea în România nu spune realitatea: aceste gaze vor merge direct în Austria printr-o conductă construită special în acest scop.

Iar peste 10-15 ani, când România va epuiza resursele terestre de gaz, noi vom ajunge să importăm gaz din Rusia pentru că nu ne vom putea atinge de gazul extras din apele teritoriale româneşti ale Mării Negre, care va merge direct în Occident.

Această conductă este BRUA, despre care se spune că va conecta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria. Însă conducta vine în România cu o capacitate de 1,5 mld. mc anual şi pleacă spre Ungaria cu o capacitate de 4,4 mld. mc annual. Iar din Bulgaria de fapt nu va veni niciun pic de gaz, pentru că pur şi simplu Bulgaria nu are gaz şi nici nu este conectată la vreo magistrală din Turcia prin care este adus gaz din Orient spre Occident.

Cine era Prim-ministru în aprilie 2017? Exact, Sorin Grindeanu, cel care două luni mai târziu a fost dat jos chiar de PSD.

Cea mai mare miză

După ce PSD-ALDE au modificat pe ultima sută de metri Legea Offshore, unii s-au supărat. Rău de tot. Atât de rău încât își doresc schimbarea Guvernului.

De unde concluzia asta?

Păi, PSD-ALDE le-a tras o palmă celor care aveau interes să profite de pe urma gazelor din Marea Neagră.

Iohannis, Orban, Cioloș, împreună cu membrii PNL și USR au vrut să bandajeze “rana” rămasă după palma trasă de PSD-ALDE. Au urlat ca în codru că vor pleca investitorii, că varianta finală a Legii Offshore nu e bună pentru România, că bla bla.

Ba chiar Iohannis a și întors legea în Parlament. Frumos, nu?

Deci, ce avem?

PSD-ALDE, împotriva exploatatorilor, iar Iohannis-PNL-USR, pro exploatatori.

Avem și ANTIFA, avem și manipulările la adresa diasporei, avem și ura îndreptată împotriva Jandarmeriei Române. Avem și intervenția Cancelarului Austriei! Ce coincidențe. Măcar de nu se dădea de gol…

Toate acestea au un singur scop: căderea Guvernului PSD-ALDE și punerea unui Guvern pe placul lui Iohannis și al străinilor.

Așadar, putem concluziona fără niciun fel de problemă că Legea Offshore este cea mai mare miză a protestului din 10 august.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *