Capul lui Dragnea vrem! spuseră securiștii din nou

Esența: După ce ieri a apărut public scrisoarea pierdută semnată de trei persoane prin care aceștia cer capul lui Dragnea, astăzi aflăm că s-ar mai mări acest număr. Și avem și o contra-scrisoare.

Cine vrea capul lui Dragnea?

Ieri am aflat că scrisoarea pierdută și găsită avea doar trei semnatari: Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu și Paul Stănescu.

Astăzi, cu o zi înainte de “marele” CEx PSD, aflăm vești noi. Chipurile…

Adrian Țuțuianu

Multă oameni au rămas șocați când au aflat că Adrian Țuțuianu este unul dintre semnatarii scrisorii anti Dragnea. Dar de ce?

Era de așteptat să vrea și el capul lui Dragnea, de vreme ce șeful PSD l-a retras de la șefia comisiei de control a SRI pentru ca, ulterior, Claudiu Manda să preia această funcție. De ce l-a retras? Să speculăm un pic și să zicem că de atunci l-a “mirosit”?

Ce a declarat Adrian Țuțuianu?

Conform B1 TV:

El a precizat că sunt 50 de parlamentari care au semnat scrisoarea anti-Dragnea, toți de la organizații PSD extrem de puternice, și că numărul acestora continuă să crească.

Așadar, cei trei “mușchetari” își adună “armată”.

Gabriela Firea

Cu ce să încep?

Voi începe prin a spune că suspiciunile mele din 2016 s-au adeverit. Nu aveam atunci acest blog, că aș fi spus asta public.

Dar, și-a pus vreodată cineva întrebarea “de ce a fost Orban scos din joc înainte de alegerile locale?” Normal, toți (care gândim) ne-am pus această întrebare. Răspunsul evident era “ca să vină un securist”. Iar toată lumea indica spre noul candidat al PNL-ului, Cătălin Predoiu.

Dar mie îmi părea suspectă toată faza. Pentru că era clar pentru toată lumea că Predoiu este un candidat mult mai slab decât Orban. Și atunci, pe logica “cine are de câștigat”, singura persoană era chiar Gabriela Firea. De ce? Pentru că i se elimina un bun contracandidat. Și da, vorbesc de Orban de dinainte de dosar, cel care îl acuza pe Ponta că a pus-o pe Kovesi șefă la DNA. Acel Orban, nu măscăriciul de acum.

Cât despre doamna Firea, suspiciunile au reapărut când “s-a pierdut cu firea“, pentru ca apoi s-o ia pe urmele lui Ponta.

Iar în ultima perioadă, doamna Firea pare că are abonament la televiziuni pentru a cere capul lui Dragnea.

Paul Stănescu?

Și el vrea capul lui Dragnea.

În rest, neinteresant. Mergem mai departe.

Contra-scrisoare

Uite că cineva care nu vrea capul lui Dragnea ia o poziție publică. Cine altcineva decât Liviu Pleșoianu?

Mai jos voi scrie doar câteva pasaje:

Voi începe cu concluzia în ceea ce mă privește: ca simplu cetățean, am fost scârbit când am văzut cum își bat joc Victor Ponta și Crin Antonescu de VOTURILE mele din 2012! Ei bine, am decis să intru în politică în 2016 tocmai pentru a NU îi mai lăsa pe alții să își bată joc încă o dată de voturile oamenilor! Exact din acest motiv, redactez și public această contra-scrisoare. Ea le este adresată nu numai membrilor CEx, ci tuturor românilor care ne-au votat în 2016.

a. Oricare din voi ar prelua conducerea partidului, dacă n-ar fi doar o unealtă a Sistemului securist, s-ar transforma în secunda doi în țintă….

b. Printre parlamentarii, primarii, ba chiar și semnatarii scrisorii se află persoane cu dosare penale…

c. PSD a primit un vagon de voturi în decembrie 2016 nu doar pentru programul de guvernare, ci mai ales pentru că românii au decis SĂ MAI CREADĂ ÎNCĂ O DATĂ că cineva chiar va face DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT…

d. Treaba asta cu ‘vulnerabilitatea juridică’ a lui Liviu Dragnea se aseamănă până la identitate cu sublima campanie USR-CIOLOȘ-#REZIST intitulată ‘Fără #PENALI în funcțiile publice’…

EXACT pentru că agenda publică a fost ‘acaparată’ de dezvăluirile despre abuzuri ați ajuns voi să fiți votați de atâta lume!

Carevasăzică, PSD e partidul cel rău care a pornit un război cu ‘o parte importantă a societății românești’ reprezentată de Președintele cel bun, USR-ul cel bun, SRI-ul cel bun, SPP-ul cel bun, Ministerul Public (Lazăr) cel bun, DNA (Kovesi) cea bună, ‘societatea civilă’ (#REZIST) cea bună…

Carevasăzică, nu Președintele României calcă în picioare Constituția cu maximă satisfacție, nu USR-ul și PNL-ul fac politică apelând, ca resursă ideologică, la ‘MU.E’, nu SRI-ul controlează Justiția prin ‘câmpul tactic’, nu Kovesi și Lazăr controlează ţara prin forța cătușelor. Nu, PSD-ul cel rău intră în război cu toate aceste instituții și ființe absolut minunate…

Am înțeles, distinși semnatari – trebuie să fie bine ca să nu fie rău și e necesar să facem pace cu instituțiile și persoanele enumerate mai sus. Bun, să faceți voi pace. Nu contați pe mine pentru așa ceva! Și nici pe cei care ne-au votat…

Scrisoarea completă:

Concluzii?

Indiferent ce se va întâmpla la CEx-ul PSD-ului de mâine, partidul va ieși din asta urât.

Fie că se va rupe un nou UNPR, fie că Dragnea se va retrage, PSD-ul trebuie să guverneze, nu? Dar oare va mai fi în stare?

Sau i se va îndeplini dorința lui Iohannis de a avea guvernul său până la 1 ianuarie 2019?

PS. Eu tot zic că cea mai mare miză este legea offshore. Vom vedea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Capul lui Dragnea vrem! spuseră securiștii din nou”