Candidat comun PSD-ALDE-Pro România? (sondaj)

Se aproprie alegerile prezidențiale, iar partidele încep negocierile. Ultima variantă vehiculată și, ulterior confirmată ca posibilă, o reprezintă susținerea unui candidat comun PSD-ALDE-Pro România.

Un candidat comun?

Sunt discuții, cel puțin Tăriceanu și Ponta discută deja această posibilitate, pentru ca mai apoi să urmeze discuții și în interiorul coaliției.

Declarație în favoarea unui candidat comun

Conform Digi24, Călin Popescu Tăriceanu a declarat:

“Cu domnul Ponta am evaluat variantele pe care le avem la dispoziţie pentru alegerile prezidenţiale. Confirm ceea ce a spus domnia sa în această privinţă. Da, cred că cea mai bună soluţie într-adevăr este de a avea un candidat unic.”

Declarație evazivă (neutră)

Conform Capital, Viorica Dăncilă a declarat:

“În politică trebuie să existe democraţie, poţi să negociezi cu orice partid. Nu putem să îngrădim dreptul unui partid de a discuta cu alte partide politice.”

Declarație de forță

Conform Realitatea, Eugen Teodorovici a declarat că PSD ar trebui să aibă candidat propriu:

PSD trebuie să aibă un candidat propriu. Ăsta este punctul meu de vedere, este un partid mare, este un partid care de 15 ani nu a mai dat un preşedinte al României şi ar trebui justificat foarte bine dacă ar fi o altă propunere, nu din PSD. Dar în mod normal toţi din PSD doresc ca PSD să aibă un candidat propriu la prezidenţiale.

Care consideri că ar fi cea mai bună soluție a stângii pentru alegerile prezidențiale?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *