Campionatul mondial de fotbal 2018 din Rusia

Esența: Campionatul mondial de fotbal din 2018 reprezintă pentru Rusia o binecuvântare economică.

O mare influență asupra economiei

Orice eveniment de o asemenea anvergură lasă o amprentă puternică asupra economiei oricărei țări, iar turiștii care merg în Rusia pentru campionatul mondial de fotbal reprezintă o mină de aur pentru o țară în care oamenii nu sunt printre cei mai bogați.

În timp s-a dovedit că mai toate marile competiții sportive prezintă interes pentru diferite firme care doresc să profite de pe urma lor. Deși numărul de sponsori era mai mic decât cel estimat, cu doar câteva zile înainte de începerea campionatului, două firme mari din China s-au înscris pe lista de sponsori ai evenimentului. Numai China a anunțat că va investi aproximativ 835 milioane de dolari în reclamă.

Pe site-ul dedicat evenimentului se pot găsi informații despre hoteluri, tichete de călătorie, ghiduri pentru fani și multe altele, printre care și o secțiune de suveniruri, având un slogan care prinde la public, “From Russia with a gift“, inspirat dintr-un film celebru.

Pe partea de marketing se vede că s-a lucrat intens, inclusiv la nivel politic.

Securitate sporită sau paranoia?

În contextul politic actual, rușii au decis să sporească măsurile de securitate. Pentru campionatul mondial din 2018, aceștia au introdus “Fan ID”. Cu acest “buletin” provizoriu turiștii pot intra pe stadioane și pot călători gratuit între orașele în care sunt găzduite meciurile.

Dar oare crearea acestui “buletin” era necesară? Sau acest lucru ascunde și o colectare de date mascată de beneficii? Când e vorba de Rusia, niciodată nu putem ști cu adevărat care sunt adevăratele motive din spatele acțiunilor lor.

Știu, acum devin eu paranoia și nu e bine.

Pentru turiști (sau pentru curioși), The Independent a realizat un ghid în care sunt prezentate mai multe restricții specifice Rusiei, printre care și subiectul LGBT. Mare atenție, sunt destul de multe restricții.

Ce meciuri vedem la campionatul mondial de fotbal?

Programul complet al meciurilor poate fi găsit pe Digisport.

Și poate vom vedea în curând și echipa națională jucând astfel de meciuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *