Călin Popescu Tăriceanu – ce notă merită liderul ALDE?

Călin Popescu Tăriceanu s-a născut la data de 14 ianuarie 1952, în municipiul București.

În 1976 a absolvit Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Institutului de Construcții din București (actuala Universitate Tehnică de Construcții), iar în 1981 a absolvit un master în informatică şi matematică pentru cercetare la Universitatea București.

Politicianul Călin Popescu Tăriceanu

În anul 1990 Călin Popescu Tăriceanu a fost fondator al PNL, ocupând în același an funcția de secretar executiv al Partidului Național Liberal.

La 2 octombrie 2004, după ce Theodor Stolojan s-a retras din funcția de președinte al PNL și candidat al Alianței DA la alegerile prezidențiale din România din noiembrie 2004, Tăriceanu a devenit președinte interimar al PNL, copreședinte al Alianței DA (alături de Traian Băsescu) și candidat propus pentru funcția de prim-ministru al României.

După câștigarea alegerilor prezidențiale de către Traian Băsescu, acesta l-a desemnat pe Tăriceanu în funcția de prim-ministru.

Surse: Wikipedia și Camera Deputaților

Deși la început aliați, Băsescu și Tăriceanu au intrat de mai multe ori în conflict cât timp acesta din urmă a fost prim-ministru.

Liderul ALDE

În data de 19 iunie 2015 a fost înființat partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), al cărui președinte este Tăriceanu.

Din 21 decembrie 2016, ALDE și PSD (condus de Liviu Dragnea – vezi ce note a primit de la cititori) au format o coaliție de guvernare care se află în conflict cu Președintele României, Klaus Werner Iohannis (vezi ce note a primit de la cititori).

Pentru activitatea politică a liderului ALDE, ce notă consideri că merită Călin Popescu Tăriceanu?

Ce notă consideri că merită?

Acordând nota, sunt de acord ca adresa IP să fie stocată pentru a preveni votul multiplu

Nota medie / 5. Număr de voturi:

Dacă ți-a plăcut...

Mă poți urmări și pe social media