Boicotul referendumului și efectele

Esența: E amuzant când unii se sucesc în funcție de interese. După ce unii au încurajat votul, acum susțin boicotul. Dar reacțiile nu sunt cele dorite de aceștia.

Cuvânt înainte

  • Nu încurajez boicotul;
  • Nu sunt de acord cu boicotul;
  • Mă amuză cei care susțin boicotul, mai ales după ce alte dăți au încurajat participarea la vot;

Bine, încurajez boicotarea boicotului referendumului din 6-7 octombrie.

Tudor Chirilă, exemplu demn de urmat

Până să te scarpini în cap și să te întrebi de ce ar fi artistul un bun exemplu…hai să-l “ascultăm”. Direct de la sursă.

Mesajul lui Tudor Chirilă, relatat de Pro TV în 2016:

Eu cred că este mai degrabă o obligație să mergem la vot, decât un drept. E obligația generației foarte tinere între 18 și 30 de ani pentru ca înainte de a pleca din țară ar trebui să se gândească daca n-ar fi mai bine să încerce să o schimbe. De fiecare dată când vrem să facem o schimbare putem să o facem prin vot.

Cred că e o datorie a ta față de tine să încerci să schimbi lucrurile în țara asta. Mi-aș dori foarte mult ca gașca asta foarte tânără, studenți, elevi de 18 ani, să se ducă la vot. Hai să aflăm odată cum e cu țara asta, să nu mai decidă pentru noi o minoritate. Hai să vedem cum stă treaba când decide o majoritate și când oamenii merg la vot în număr mare.

Mi-aș dori să vă conving cumva, oricare ar fi votul vostru. Iesiți la vot! 

Dar acum, boicotul e la modă

Un exemplu demn de urmat. În 2016. Că acum…

Acum boicotează. Scrie chiar pe blogul său personal:

Referendumul pe tema redefinirii familiei în constituție este o aberație juridică și declanșatorul unui fenomen de ipocrizie socială fără precedent. Din aceste prime rânduri cred că se înțelege că voi boicota acest referendum în speranța că așa el nu va întruni cvorum

Însă…

Cum noi am fost educați să privim doar lucrurile bune ale altor oameni, eu zic să-l ascultăm pe Tudor Chirilă cel din 2016. Cel care încuraja lumea să meargă la vot. Cel care zicea: “să nu mai decidă pentru noi o minoritate. Hai să vedem cum stă treaba când decide o majoritate și când oamenii merg la vot în număr mare.

Și ce să vezi, nu sunt singurul. Deja foarte mulți oameni s-au apucat să boicoteze boicotul. Minunat cum reacționează oamenii. Și așa îți dai seama cât de eficienți (să nu zic altfel) au fost cei din spatele campaniei #boicot.

PS. Eu oricum mă duceam la referendum să votez DA, dar acum pot spune și că voi boicota boicotul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *