Boicot de tip #NextLevel împotriva referendumului

Esența: Pe ultima sută de metri înainte de referendum, unii s-au gândit că ar fi mișto un boicot de tip #NextLevel. Până acum sunt informații despre județele Sibiu și Timiș.

Boicot #NextLevel

Conform știridesibiu.ro, Andrei Sebeșan, președintele BEJ Sibiu a declarat:

Cele 373 de persoane selectate să fie președinți ai birourilor electorale a secțiilor de votare au fost stabilite prin tragere la sorți din lista cu cei 1000 de experți electorali deținută de Autoritatea Electorală Permanentă. Problema este că mulți dintre cei aleși se retrag. Nu știu din ce motive, nu mai vor să participe, deși trebuie să fie prezentat un motiv întemeiat pentru acceptarea cererii de retragere. Avem peste 150 de solicitări de retragere de pe listă până acum. Este un val de retrageri nemaiîntâlnit. Este o situație extrem de problematică, care pune sub semnul întrebării buna organizare a referendumului.

Ce înseamnă asta?

E simplu. Dacă persoana desemnată ca președinte al unei secții de votare lipsește, procesul electoral nu se poate desfășura. Adică acea secție de votare nu există.

Deci oamenii nu pot vota la secțiile de care aparțin. Ar trebui ca românii care doresc să-și exprime dreptul la vot, să se ducă la alte secții de votare. Dacă ar mai avea chef. Și unde s-ar crea aglomerație.

Sibiu, zici?

Da, în Sibiu se întâmplă un boicot de tip #NextLevel. Coincidențe?

Ce-au zis, dacă nu putem manipula lumea să stea acasă, lasă că boicotăm noi referendumul.

Dar asta nu e tot…

Boicot #NextLevel există și în județul Timiș…

Conform news.ro, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Timiş, Titu Birceanu a relatat:

“Sunt în judeţul Timiş aproximativ 150 de preşedinţi de secţii de votare care s-au retras fie pe motiv că deja şi-au făcut alte planuri pentru ziua de sâmbătă, fie pe motiv că două zile, cât durează votarea, e prea mult pentru ei. Nu e o problemă pentru că avem suficiente persoane în baza de date, de la scrutinele anterioare, mai ales că acum nu există postul de locţiitor al preşedintelui. 150 de persoane la peste 600 de secţii câte sunt în Timiş nu e un număr îngrijorător.”

Bun, să zicem că 150 de persoane s-au găsit brusc să fie “ocupați”. 150 nu reprezintă un număr îngrijorător? Ba este. Pentru că azi e marți. Până sâmbătă ar trebui să fie găsite alte 150 de persoane care probabil deja își făcuseră alte planuri.

Iarăși, nimic dubios…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *