Bogdan Ciprian Pîrlog, un alt procuror anti PSD

Esența: Bogdan Ciprian Pîrlog, omul care cercetează violențele de la protestul din 10 august 2018, pe lângă că este un procuror “independent”, mai este și martor în propriul dosar.

Cine este Bogdan Ciprian Pîrlog?

Nu consider că are rost să dau detalii prea multe despre viața acestuia. Cine chiar dorește poate să-i caute CV-ul pe Google. Dar într-un CV nu se văd multe.

Lumea Justiției a scris în data de 29 ianuarie 2018 un articol cu un titlu mai mult decât suficient pentru a-l caracteriza pe Bogdan Ciprian Pîrlog:

VENIN DE REZISTENT – Procurorul Bogdan Ciprian Pîrlog de la PJS 6, membru de vază al Forumului Judecătorilor din România, atacă nepermis Consiliul Superior al Magistraturii. Fostul candidat la demnitatea de membru CSM în 2016 acuză Secția pentru judecători că este subordonată politic PSD: ‘Majoritatea judecătorilor din Secția pentru judecători este favorabilă actualei puteri politice sau cel puțin demersului distrugerii sistemului judiciar’. Ce mai cauta Pîrlog în magistratură? 

De ce este important acest nume?

Pentru că Bogdan Ciprian Pîrlog este procurorul din Parchetul Militar care s-a autosesizat în cazul violențelor din Piața Victoriei din data de 10 august 2018 în care este acuzată Jandarmeria Română.

Bun… și care-i faza că s-a autosesizat?

Păi… nu prea are voie. De ce? Pentru că este martor!

Da, a fost martor la violențe. A fost în Piața Victoriei în mijlocul protestului din 10 august.

Jandarmeria Română

Jandarmeria Română a dat un comunicat în care spune că procurorul se afla în data de 10 august în mijlocul protestelor:

În Piața Victoriei, pe timpul asigurării și restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piața Victoriei fiind prezent în intervalul orar 17.00-04.00.”

Dar șeful lui Bogdan Ciprian Pîrlog susține că “niciun coleg de-al meu nu a fost mandatat să participe alături de jandarmi la acțiunea din data de 10 august. Abia pe data de 11, în jurul orei 17.00 am primit o solicitare pentru a trimite un procuror militar care să participe la aceste acțiuni.”

Care-i realitatea?

Mai jos am pus procesul-verbal preluat de pe pagina de facebook Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu:

Ce observăm?

Lăsând la o parte greșelile de tehnoredactare (data de 10.06.2018 în loc de 10.08.2018 și numele “Cipiran” în loc de Ciprian), din procesul-verbal aflăm că Bogdan Ciprian Pîrlog a fost la protest: “ne-am deplasat în teren unde am constatat următoarele…

Așadar, chiar Bogdan Ciprian Pîrlog își contrazice propriul șef și confirmă (cel puțin parțial) cele spuse de Jandarmeria Română.

Ba mai mult, acesta recunoaște că: “…un număr de peste o mie de persoane care se manifestau violent atât la adresa forțelor de ordine cât și la adresa participanților pașnici, încercând forțarea cordonului de jandarmi. Situația a degenerat progresiv, 2 subofițeri de jandarmi fiind victimele unei agresiuni deosebit de violente (cauza se află în cercetare la compartimentul omoruri din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București).”

Concluzii

Așadar, procurorul care s-a autosesizat în cazul violențelor din 10 august a fost martor la evenimente.

Oare cineva poate fi și procuror și martor în cadrul aceluiași caz?

De ce a simțit nevoia șeful acestuia să mintă?

Să nu uităm de la ce informații am plecat! Bogdan Ciprian Pîrlog este un procuror care a acuzat secția de judecători a CSM că ar fi subordonată politic PSD-ului! Și acesta a fost prezent la un protest anti PSD. Dar el este “independent”, nu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *