Augustin Lazăr are deja un înlocuitor?

Esența: Augustin Lazăr pare să aibă zilele numărate la șefia Parchetului General. Dar, oare există deja un înlocuitor?

Vine vremea schimbării

Într-un articol trecut, întrebam dacă oare Tudorel Toader înțelege ce e în “justiție”. Cred că am primit răspunsul.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, invitat la emisiunea Sinteza Zilei din data de 1.08.2018, a declarat că va propune adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care va da șansa celui care are sentimentul că e condamnat pe nedrept, pe protocoale sau interceptări nelegale, să se convingă dacă e dreaptă sau nu condamnarea sa:

Condamnatul să solicite revizuirea hotărârii, să avem un filtru de admisibilitate, un judecător să deschidă dosarul și dacă e vorba de protocoale sau interceptări nelegale să pună cererea în procedura de reformare, cu un termen.

Augustin Lazăr, în pragul revocării?

În cadrul aceluiași interviu, Ministrul Justiției a declarat despre evaluarea lui Augustin Lazăr:

Evaluarea este continuă. Există noțiunea de formare continuă și evaluare profesională continuă. Când tragem linie, atunci vedem.

Tudorel Toader a dat răspunsuri semi-evazive, în stilul său caracteristic. Nu a zis clar că Augustin Lazăr va fi revocat. Dar, pare că asta a lăsat să se înțeleagă.

Mai ales după ce acum două zile a anunțat, că procurorul general al României, Augustin Lazăr, va avea același traseu cu Laura Codruța Kovesi, adică va fi evaluat.

Elena Iordache, posibil viitor procuror general?

Tot la aceeași emisiune de la Antena 3, Tudorel Toader a făcut o afirmație despre Elena Iordache (procuror la Parchetul General):

Un exemplu de om integru și profesionist este Elena Iordache, pe care o cunosc, este un om de mare probitate morală și de foarte bună pregătire profesională. Un om dedicat acestei profesii de magistrat. Am deplină încredere în actele domniei sale.

Foarte multă lume s-a grăbit să afirme că Elena Iordache poate fi viitorul procuror șef al DNA. Dar…

Dacă Ministrul Justiției a simțit nevoia să o menționeze pe Elena Iordache și să o laude din punct de vedere profesional, nu putem crede că poate are în vedere pentru aceasta chiar postul cel mai important? Pentru că de acolo ar putea face curățenie generală în toate parchetele (inclusiv DNA și DIICOT).

Întreb și eu. Pentru că toate abuzurile din ultima perioadă s-au întâmplat sub șefia Laurei Codruța Kovesi și Augustin Lazăr, doi oameni care au acoperit inclusiv scandalurile de la “unitatea de elită” DNA Ploiești.

Oare câte alte cazuri similare mai sunt în toată țara?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *