Atac la adresa lui Liviu Pleșoianu. Dovezi?

Spuneam anul trecut că Liviu Pleșoianu este “ghimpele din coasta PSD-ului” pentru că vrea să candideze la Prezidențiale, indiferent de ce stabilește PSD-ul.

Ei bine, acum vreau să afirm încă ceva: Foarte bine că o face!

Și pentru că asta încurcă “jocurile” interne, era inevitabil să nu apară și atacuri.

După “omul rușilor”, acum cică ar fi și… securist.

De unde a plecat atacul la adresa lui Liviu Pleșoianu?

De la o postare de pe facebook a fostului senator PD, Gelu Vișan:

“[…] Dacă iese Dragnea și ceilalți deținuți din pușcărie, tot Sistemul Putred din Justiție se clatină, ieșind la lumină, vorba lui Eugen, toată Crima Organizată din Sistemul de Justiție și al Serviciilor Secrete.

Rejudecarea în stare de Libertate a Proceselor lui Liviu Dragnea și ale celorlalți Deținuți Politici încurcă rău alegerile Prezidențiale care bat la ușă.

Dar dacă vrea să candideze? -Dar dacă devine victimă?

-Păi e victimă!

Cel mai haios e bunul meu amic Pleșoianu și susținătorii lui, care i-au băgat in cap că dacă iese Dragnea, capacitează el ‘Lupta pentru Dreptate’ și râmân ei ‘fără obiectul muncii’. Accept că Liviu e plecat din țară (vă dați seama că l-am sunat, și nu o dată) mi-a dat mesaj că ne auzim când vine, dar nici unul, niciunul dintre susținătorii lui nu s-a alăturat Mitingurilor Dreptății! Ciudată manieră de a te bate cu Statul Paralel!

Ce ți-e și cu Dreptatea asta! […]”

După care a urmat reacția lui Liviu Pleșoianu

…care a postat pe pagina sa de facebook:

“Domnule Gelu Vișan, încercați să evitați penibilul absolut…

S-o luăm pe puncte:

1. Nu sunt ‘bunul dvs. amic’. Nu ne-am întâlnit decât de vreo cinci ori în această viață, de fiecare dată în sau între emisiuni.

2. Deși am avut mari rezerve în ce vă privește, având în vedere anii în care ați fost un fervent susținător al lui Traian Băsescu, v-am acordat (cu greu) credit pentru că am apreciat faptul că vorbiți liber de ceva vreme despre mizeriile mandatelor ilustrului personaj (mizerii despre care nu ați spus absolut NIMIC în perioada respectivă).

3. Nu mă simt absolut deloc dator să particip la protestele pe care le organizați. Asumați-vi-le ca un bărbat și nu vă mai plângeți că nu vine la protest cine considerați dvs. că TREBUIE să vină. E dizgrațios… Când mi-am asumat eu pe persoană fizică proteste la DNA, față de Divinitatea Sa Kovesi, nu m-am apucat să cert pe nimeni pentru faptul că am fost aproape singur! Le-am mulțumit celor care au venit în cele două zile, dar nu i-am certat pe cei care nu au venit… E treaba fiecăruia ce face, dacă face, când face și cum face! Și e penibil să te apuci să-i cerți, de parcă tu ai fi singura ființă implicată de pe Pământ!

4. Când am fost la DNA, să protestez, partidul era condus de Liviu Dragnea. NU a considerat importantă susținerea protestului… Cine a venit a făcut-o doar pentru că așa a simțit! La fel a fost și în cazul protestului cu portocale de la Cotroceni!

5. Încă din ianuarie 2017, eu personal sunt cel care a insistat și public, dar și direct la domnul Dragnea ca PSD să organizeze un miting mare împotriva Noii Securități. Domnul Dragnea a acceptat într-un final, dar a fost ulterior… răzgândit de alții. Până la urmă, după ce am tot insistat, Liviu Dragnea a organizat marele miting, în data de 9 iulie 2018. Am urcat pe scenă și am VORBIT!

6. Tot pe scenă am urcat și am VORBIT și la Congresul PSD din 29 iunie. Deși nu i-am cerut niciodată NIMIC lui Liviu Dragnea, deși nu am intrat NICIODATĂ în biroul său, deși l-am criticat DES pentru neasumarea unor măsuri eficiente și rapide care ar fi readus în propria matcă instituțiile de forță din România, eu sunt acela care a VORBIT acum două săptămâni și care a spus că programarea sentinței lui Liviu Dragnea la o zi după alegeri a însemnat deopotrivă MIZĂ ELECTORALĂ și TROFEU ELECTORAL…

Prin urmare, domnule Gelu Vișan, chiar nu am absolut deloc de gând să iau lecții de civism de la dvs. sau vă dau dvs. explicații despre când ies și când nu ies în stradă sau despre orice altceva. De asemenea, consider că nu trebuie să vă dea nimeni, în general, explicații! Când ieșeau domnii Ghișe și Badea, la Cotroceni, după referendumul de suspendare a lui Traian Băsescu, erați cumva pe acolo!?? Sau erați puțin prin partea cealaltă!? Dar în 2009, când eu stăteam LA COADĂ, la Berlin, ca să votez ÎMPOTRIVA lui Băsescu, dvs. cu cine votați și pe cine susțineați!??

Încercați să evitați PENIBILUL ABSOLUT, domnule Vișan. Pentru că nu sunteți absolut deloc în măsură să-mi dați mie lecții de civism sau consecvență…”

Dar a mai urmat un atac la adresa lui Liviu Pleșoianu

…din partea Iosefinei Pascal, concurenta care a ieșit pe locul 3 la concursul “100 România”, organizat în data de 1 decembrie 2018 de Antena 3:

Deci, pe pagina lui Codrin Ștefănescu, Liviu Pleșoianu își trimite “slugile” ca să șteargă comentariile Iosefinei…

WTF?! Păi cine are acces pe contul lui Codrin Ștefănescu? Nu chiar Codrin Ștefănescu? Sau o fi și el o “slugă” (sau mai multe, că Pleșoianu cică ar fi trimis “slugile”)?

Unde-i…logica?!

În loc de concluzie…

Liviu Pleșoianu a reacționat după atacul Iosefinei:

Iar jurnalistul Mirel Curea a lăsat un comentariu care ar trebui să dea de gândit multora:

“Ideea este simplă, dom Pleșoianu, toate vocile credibile care au ceva de spus împtriva Gestapoului trebuie adunate într-un cor pro-Dragnea, în vederea compromiterii lor, pentru ca argumentul ‘pe aștia care tot cârâie îi doare în fund de Justiție, vor să-l salveze pe Dragnea, așa cum vă tot spunem de patru ani’ să fie resuscitat.

Tot încearcă să adune lume cât mai credibilă, să-i ducă prin față pe la fel de fel de pârnăi, ca să-i compromită cât mai trainic, să nu mai reprezinte niște voci importante în preajma alegerilor din toamnă.

Furia este paroxistică și toți care nu acceptă să pună botul la mizeria asta, de care nu sunt foarte sigur că domnișoara Pascal s-a prins, sunt făcuți ‘securiști’.

Am mai văzut filmul ăsta.

Au ajuns până acolo unde și la mine insista cineva din grupusculul lor să îi iau apărarea lui Dragnea, pentru că în felul ăsta apăr Statul de Drept. Cum am refuzat – totuși nu sunt făcut cu degetul – cum am devenit și eu ‘securist’, ‘vândut’, etc.

Eram sigur că urmați! Faptul că le-ați dat flit cu tot cu diversiune, i-a turbat. Erați miză principală.”

Să nu uităm cine s-a luptat cu “Slujirea”…

PS. Dacă Liviu Pleșoianu ar fi un securist, de ce n-a fost niciodată susținut de alți securiști în lupta sa împotriva statului paralel și a securiștilor, atât în Parlament, cât și la protestele inițiate chiar de el? Food for thought…

PPS. Așteptăm dovezile. Până atunci, atacul la adresa lui Liviu Pleșoianu pute a propagandă de tip hashtag. Hai cu dovezile! Și chiar de-ar fi “securist”, să vedem dovezile care atestă că a făcut nasoale. Așteptăm.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *