Arestarea preventivă și propaganda (Dubla măsură – episodul 1)

Mai există cineva care crede că propaganda nu aplică dubla măsură? Cât timp vor mai exista oameni care nu vor înțelege felul în care sunt luați de proști de propagandă, acest “serial” va continua. Astăzi, episodul 1. Studiu de caz: Digi24 și dubla măsură în legătură cu arestarea preventivă.

În 2015, despre arestarea preventivă a unor parlamentari

Șefa DNA de tristă amintire, Laura Codruța Kovesi, declara în aprilie 2015 pentru Digi24 următoarele:

“Să fie eliminată complet (imunitatea parlamentară -n.r.). Nu e normal ca un vot al unor politicieni să blocheze justiţia sau să se substituie justiţiei (…)

Orice cerere de arestare pe care procurorii o fac este supusă controlului judecătoresc (…) Dacă vorbim de solicitări de arestare preventivă, atunci avem un tratament preferenţial în favoarea parlamentarilor. Un cetăţean care nu e parlamentar și care comite același gen de faptă poate fi arestat oricând. Un parlamentar poate comite orice faptă de corupţie pentru că Parlamentul poate proteja și nu votează arestarea preventivă. Este o aplicare preferenţială a legii.”

În 2019, despre arestarea preventivă a unor procurori

Ce se întâmplă în 2019? Secția de procurori a CSM-ului respinge o socilitare de arestare preventivă a unor procurori.

Cum prezintă acum Digi24 faptele? La fel ca-n 2015? Revoltați? Cu patos? Nu, Doamne ferește…

Adina Florea, procurorul-șef adjunct al secției speciale, a ajuns la CSM pentru a cere avizul necesar arestării celor doi procurori. Lucian Onea este fostul șef al DNA Ploieși, iar Mircea Negulescu a fost și el procuror la DNA Ploiești.

Adina Florea a adus mai multe dosare în care cei doi sunt cercetați, în sprijinul solicitării făcute către CSM. Dacă va obține acest aviz, va putea merge la instanță pentru a obține mandat de arestare preventivă pe numele celor doi procurori, pe care îi acuză de constituire de grup infracțional organizat.

Împreună cu alți procurori de la DNA Ploiești, cei doi au fost acuzați că ar fi constrâns martori să depună plângere în mai multe dosare penale.

Și un update: “CSM a respins cererea privind încuviinţarea arestării preventive a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu.”

Ce să înțelegem?

Că atunci când e vorba despre parlamentari, respingerea unor cereri de arestare preventivă înseamnă tratament preferențial (spuse asta chiar “marea” șefă anticorupție, madam Kovesi, într-un interviu pentru Digi24), iar când e vorba despre procurori, respingerea cererilor de arestare preventivă este ceva…normal?!

Dubla măsură ne omoară.

Ține minte că propaganda te vrea prost! Învață să te aperi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Arestarea preventivă și propaganda (Dubla măsură – episodul 1)”