ANTIFA, neofasciștii anarhiști care nu suportă fasciștii

Esența: Despre anarhiștii ANTIFA și coincidențele dintre SUA și România de după câștigarea alegerilor de către republicani și PSD.

Ce este ANTIFA?

Cuvântul Antifa își are rădăcinile în acțiunea anti-fascistă, un nume preluat de mișcările politice europene în anii 1930. Aceste grupuri, în special în Germania, au fost o încercare eșuată a stângii (politice) de a se uni împotriva amenințărilor fascismului și nazismului. Sfârșitul celui de-al doilea război mondial și haosul Germaniei ocupate au ajutat la reînvierea lor ca alianțe organizate de socialiști și comuniști care au luptat împotriva unor naziști proeminenți și s-au angajat în activism politic, înainte de a fi închise de puterile de ocupație.

Antifa a reapărut la sfârșitul anilor 1980 în Europa, în special în Germania de Est, deoarece rețele reale de activiști radicali s-au reunit ca reacție la mișcările de piele neonaziste și de dreapta. Deceniul a marcat și intrarea Antifa pe scena americană, sub forma acțiunii anti-rasiste, o rețea care a luat naștere în 1987 cu echipa Baldies, un echipaj multi-rasial din Minneapolis, care a dus la crearea altor grupuri din întreaga țară pentru a lupta împotriva neonazismului. În timp ce prima iterație a grupurilor Antifa și-a bazat acțiunile pe retorică și activism politic, grupurile ulterioare s-au organizat pentru a lupta pe străzi.

Sursa: The Economist

Oare #rezist nu știe de existența ANTIFA?

Poate nu mulți au auzit de ANTIFA până acum. Până acum am fost feriți de violențele lor. Sunt, însă, multe semne că activiști ai grupării s-au infiltrat în data de 10 august în Piața Victoriei.

De ce întreb (retoric) dacă #rezist nu știe despre gruparea neonazistă?

Pentru că spații des vizitate de #rezistenți precum 9GAG sau Reddit sunt pline de postări despre ANTIFA:

Violențe peste tot în lume

Washington Post despre gruparea ANTIFA:

Gardienii împotriva fascismului sau  căutători de adrenalină anarhici?

în imaginile răspândite în întreaga țară (SUA), peste 100 de activiști ANTIFA s-au aplecat peste baricade și au luat cu asalt Parcul Civic Martin Luther King Jr., atacând o mână de susținători ai președintelui Trump și activiști de dreapta.


Până și cei de la VICE au publicat pe pagina lor de Youtube despre grupare și violențele lor:

Începând cu alegerile prezidențiale din 2016, Antifa (scurt pentru “anti-fascist”) a devenit ceva obișnuit la raliurile de dreapta. Grupul fără chip și fără lideri se întinde pe America de Nord și Europa – și nu se tem să incite la violență.

Câteva pasaje extrase din videoclipul celor de la VICE, semnificative despre cum “gândesc” anarhiștii:

“Activist: ‘Nu ne place violența’, 30 secunde mai târziu, ‘Dacă lovim fasciștii cu pumnul în față, aceștia nu vor mai apărea în public’.”

“Activist: ‘Nu suntem protestatari obișnuiți. Ceea ce obținem, obținem prin violență’, după care ‘polițiștii sunt cei violenți’.”

Activiștii poartă măști “ca să nu fie identificați de fasciști care ar putea veni la ei acasă”, dar ei fix asta fac! Urmăresc fasciștii și se duc la ei acasă. Activiștii își folosesc propriile acțiuni ca scuze, în timp ce îi acuză pe fasciști că asta ar face și ei. Ipocriți? Maxim.

Ce se poate observa?

În SUA, activiștii sunt anti Trump și republicani.

În România, ei sunt anti Dragnea și PSD.

Ale naibii coincidențe, nu? Oare ce au în comun Dragnea și Trump? Sau PSD și republicanii? Păi, nu chiar atât de multe, dar au în comun faptul că ceilalți au pierdut puterea. În SUA, democrații lui Obama și Clinton, iar în România, liberalii și “tehnocrații” lui Iohannis.

Ale naibii coincidențe…

Stânga, dreapta, bla bla

Să vorbim și despre doctrine? Care doctrine?

În SUA socialismul e confundat cu comunismul, nazismul cică ține de liberalism, iar fasciștii înjură fascismul.

La noi, PSD e acuzat de comunism, liberalii și “tehnocrații” au mai multe apucături dictatoriale decât PSD-ul, iar doctrinele nu prea există. Repet a mia oară: PSD, un partid social democrat, e mai liberal în gândire și acțiuni decât “liberalii” lui Orban. Acesta este un alt motiv pentru care PNL este în continuare în cădere liberă.

Alte coincidențe?

Deviez un pic de la subiectul ANTIFA și profit de coincidențele descrise mai sus ca să mai menționez încă una. Poate cea mai importantă “coincidență”.

Da! E vorba de Soros! Am mai vorbit despre el într-un alt articol.

O să fac o simplă legătură logică. Un fel de lanț logic:

Soros a sprijinit financiar Partidul Democrat din SUA în campania lui HIllary Clinton împotriva lui Trump. Trump și republicanii au câștigat alegerile. Împotriva lui Trump au fost foarte multe proteste organizate de fundațiile lui Soros sub sloganul “#resist”.

La noi, Soros a sprijinit financiar foarte multe fundații care “luptă împotriva corupției” și au omagiat-o pe Kovesi. După ce liberalii și “tehnocrații” au pierdut alegerile în 2016, iar Iohannis a declarat public că va face tot posibilul să distrugă PSD-ul, DNA-ul condus de Kovesi a luat la țintă PSD-ul în repetate rânduri. Sub ce slogan s-au adunat cei anti PSD? Exact, “#rezist”.

Ale naibii coincidențe

Deci, în ambele cazuri avem:

  • Pierzătorii alegerilor sunt sprijiniți de Soros;
  • Câștigătorii sunt asaltați cu proteste;
  • ANTIFA s-a implicat în ambele țări.

Am auzit foarte mulți #rezistenți invocând “teoria conspirației”. Că ce interese ar avea un bătrânel care nu știe unde se află România?

Dacă mai aud vreunul, îl trimit să-și mai facă rost de câțiva neuroni și să se mai intereseze în legătură cu coincidențele naibii.

În plus, după căderea comunismului, cine a venit în România cu primul avion privat? Oare nu fix bătrânelul care nu știe unde se află România pe hartă?

În fine, am deviat cam mult de la subiectul ANTIFA dar, mi s-a părut foarte important să subliniez contextul în care activează membrii anarhiștii ai organizației care se proclamă “anti fasciști”, dar sunt mai fasciști decât cei pe care îi acuză.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “ANTIFA, neofasciștii anarhiști care nu suportă fasciștii”